Ми у Facebook
09.03.2017, 17:00

На Рівненщині піймали продавця неіснуючих авто (+ ФОТО)

Кіберполіцейські Поліського управління піймали на гарячому 48-річного раніше судимого уродженця Криму, який через мережу пропонував пригнати автомобіль із-за кордону, він брав завдаток за свої послуги та зникав. Злочинець ошукав сімох громадян на суму у 22 тисячі гривень.
Протягом січня-березня цього року зловмисник подавав фейкові оголошення в інтернеті про можливість пригнати омріяний покупцем автомобіль із-за кордону. Громадяни, котрі потрапили у віртуальну пастку, перерахували завдаток за передбачувані послуги на загальну суму 22 тисячі гривень.

Читайте також: Рівнянка розповіла про новий вид шахрайства з автомобілями в Інтернеті

У ході обшуків кіберполіція вилучила 32 мобільних телефони, два системні блоки, планшет, ноутбук, дванадцять флеш-носіїв, дев’ять банківських карток та чорнові записи.



Чоловік відбував покарання на Рівненщині за скоєння крадіжок і шахрайства, за що відсидів у вязницях майже шість років. Восени минулоріч, чоловік звільнився з Катеринівської виправної колонії і взявся налагоджувати відому злочинну схему.



За скоєння шахрайства, вчиненого у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки Кримінальним кодексом України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області





На правах реклами