Ми у Facebook
10.03.2017, 19:00

Дача. Сад. Город. Як і коли проводити весняну обрізку троянд

Обрізка троянд у весняний період сприяє стимуляції росту рослин та дозволяє зберегти правильну форму кущів. Однак, для проведення процедури варто враховувати певні рекомендації, завдяки яким зовсім скоро ви зможете насолоджуватися рясним цвітінням улюблених квітів.
Так, оптимальним періодом для обрізки троянд вважається кінець березня - початок квітня. У цей період вже фактично виключена можливість заморозків, а бруньки ще не розпочали свій активний ріст.

Крім стимуляції росту, обрізка троянд також сприяє потужному проростанню пагонів та насиченню кольором під час цвітіння. Крім цього, така процедура є обов'язковою для тих квітів, які мають хворі чи сухі пагони. У будь-якому випадку обрізка троянд буває трьох видів:

Слабка обрізка - застосовується для тих троянд, які стрімко ростуть.

Коротка обрізка - підходить для чайно-гібридних та поліантових видів троянд.

Помірна чи середня - традиційна обрізка.



Проведення обрізки. Для початку варто зняти з троянд усі укриття після зими. Потім приберіть усі старі листки і переходьте безпосередньо до процедури обрізки.

Обрізка проводиться гострим ножем за наступним принципом: лишати варто п'ять пагонів, а всі інші можна відрізати. Зріз робиться на 5-7 мм вище бруньки навскіс. Так волога, яка потраплятиме на місце зрізу, не призведе до загнивання квітів, а стікатиме вниз.



Якщо ви прагнете розгалужити кущ, обрізати його варто на бруньці, розташованій на зовнішній стороні гілки. Для стимуляції вертикального росту краще обрізати стебло із внутрішньої сторони. Обов'язково обрізаються і всі мертві та хворі гілки.

Плетючі види троянд варто обрізати на зовнішній стороні гілки, залишаючи лише живі пагони.



За матеріалами: dimcad.in.ua.

Читати також:

Простий спосіб вберегти троянди від тлі

Проводимо весняне обрізання дерев

Як виготовити вертикальну клумбу власноруч





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ