Ми у Facebook
11.03.2017, 10:30

Оксана Муравська: "Успішні жінки – в успішній країні"

Сімейна злагода, професійне зростання, особистий розвиток та щастя жінки може бути повноцінним тоді, коли вона живе в успішній країні. У цьому переконана відомий не тільки у Рівному адвокат Оксана МУРАВСЬКА. Жінка не лише мріє про процвітаючу Україну, а своєю працею докладає зусиль для її розбудови.
– Що Ви вкладаєте в поняття "успішна" жінка?

– Для кожної жінки поняття "успіху" дуже індивідуальне. Я вважаю, що успішна жінка – це та, яка живе в гармонії із собою… Мама, дружина, спеціаліст, керівник – всі вони можуть бути успішними, але кожна по-своєму. Особисто для мене успішна жінка – це жінка, яка випромінює щастя, доброту, мир. А здорові, самореалізовані діти, щаслива сім’я, успішна кар’єра, робота, яка приносить тобі не лише матеріальне, але й моральне задоволення, – це основа успіху кожної жінки. Також, переконана, що висока громадянська активність, виважена чітка громадянська позиція повинні бути важливою складовою життя. Адже як можна бути успішною жінкою в неуспішній країні?! Саме тому мета мого життя – Успішна Україна.

– Хто для Вас є зразком для наслідування, яка з жінок є прикладом успіху?

– Для мене зразок успішної жінки – Маргарет Тетчер. Успішна жінка – виважений, безкомпромісний, із завищеним почуттям справедливості фахівець, ніжна, чуйна дружина і мама, любляча донька. Вона може бути прикладом для багатьох сучасних жінок.

– Які якості, на Вашу думку, є запорукою професійного та сімейного благополуччя?

– Немає єдиного рецепту для всіх… Кожна людина, сім’я, суспільство є індивідуальними. Для того, щоб бути професіоналом своєї справи та хорошим сім’янином, треба вдосконалювати себе, вчитися і розвивати такі якості власного характеру, як порядність, людяність, чесність, справедливість. Адже без цього і професійне, і сімейне благополуччя стають неможливими.



– З Вашого досвіду, як вдається поєднувати особисте життя і роботу? Що повинно бути на першому місці?

– Особисто для мене, сім’я завжди на першому місці. Впевнена, що поєднувати роботу і особисте життя можливо, адже це не взаємовиключні речі. Особисто мене сім’я надихає, допомагає, стимулює успішну роботу, кар’єру, бізнес. Крім того, моя родина – це опора, без якої важко говорити про успішність.

У моєму житті не виникало конфлікту між роботою та сім’єю. Своїй успішності я можу завдячувати своєму коханому чоловіку, моєму однодумцю, соратнику – Олександру. Більшість моїх, навіть найшаленіших ідей та мрій, було реалізовано завдяки йому. Він – мій критик, генератор ідей, підтримка та опора. Саме тому у мене в сім’ї жодного разу не виникало суперечок щодо реалізації всіх, навіть найнереальніших ідей. Я завжди відчувала підтримку і вдячна своїм близьким за це!



Нині новий етап у моїй професійній діяльності, і мої рідні повністю підтримали мене у цих починаннях. Зараз моя професійна діяльність здійснюється, в основному, в Одесі та Києві. Вона тісно пов’язана з громадською роботою – я є засновником ГО "Автомайдан Рівне" та ГО "Автомайдан Одеса".

– В юриспруденції, якою Ви займаєтеся, переважають чоловіки. Як вдається співпрацювати?

– На щастя, я ніколи не відчувала гендерної нерівності в своїй професійній діяльності. Мені легко працювати як з жінками, так і з чоловіками. Я ніколи не звертала увагу на стать. Для мене головне – якою ця людина є у своїй душі.


Не відмовлятися від своїх мрій, навіть якщо вони здаються нереальними, неможливими. Йдіть за ними – і вони стануть реальністю!





На правах реклами