Ми у Facebook
15.03.2017, 12:50

Працівники СБУ Рівненщини отримали нагороди від міністра культури

Сьогодні відбулася урочиста церемонія вручення Міністром культури України Євгеном Нищуком відзнак Мінкультури співробітникам Управління СБУ в Рівненській області, які знешкодили міжнародну групу контрабандистів – торгівців предметами старовини та сприяли поверненню в Україну «Меча Вікінга».
«Завдяки великій, титанічній роботі співробітників Служби безпеки України та інших органів вперше в історії України знешкоджено організовану міжнародну злочинну групу, яка налагодила нелегальний обіг археологічних предметів за кордон, де окрім меча, викрито понад 1000 предметів нашої культурної спадщини, нашої історії», - сказав Євген Нищук.


За вагомий особистий внесок у боротьбі з незаконним переміщенням культурних цінностей та високий професіоналізм почесними відзнаками Міністерства культури України «За досягнення в розвитку культури і мистецтва» було нагороджено співробітників Управління Служби безпеки України в Рівненській області - Олександра Бейко та Романа Романова.


Повернений меч знаходився на обстеженні і під наглядом у Національному науково-дослідному реставраційному центрі України, і за попередніми обстеженнями, ця знахідка є унікальною.



За матеріалами Міністерства культури України

Читати також:

ФОТОФАКТ: у Рівному завершують будівництво скеледрому

Розклад богослужінь у Рівному в третій тиждень Великого посту (+Соборування)





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ