Ми у Facebook
16.03.2017, 10:21

До Рівного завітав автор “Букварика”

Автор українського "Букварика" взяв участь у науково-практичній конференції в Рівненському державному гуманітарному університеті.
14 березня у Рівненському державному гуманітарному університеті відбулась перша Всеукраїнська науково–практична конференція на тему: "Компетентністно орієнтовані педагогічні технології у початковій освіті". На конференцію завітав методист, доктор педагогічних наук, професор, дійсний член Національної академії педагогічних наук України. головний науковий співробітник Інституту педагогіки НАПН України, автор українського “Букваря” Микола Вашуленко. Також серед гостей були присутні викладачі з інших вузів.



Завідувач кафедри теорії та методик педагогічного навчання, кандидат педагогічних наук, доцент Наталія Сіранчук розповідає, що тішиться можливістю приймати участь в конференції такого рівня.

– Маємо за честь вітати сьогодні високоповажних гостей. Академіка, доктора педагогічних наук, з ім'ям якого пов’язаний розвиток букваристики в Україні, автора сучасних букварів, підручників та методик. Також вітаємо сьогодні докторів наук з інших міст, матимемо можливість поділитися та обмінятися досвідом роботи.



Микола Вашуленко охоче поспілкувався зі студентами.

– Конференція присвячена компетентністному підходу, формуванню в учнів ключових і предметних компетентностей. Це означає, що так само, як і раніше, ми прагнули дати учням знання, вміння і навички, а зараз важливо ще й стимулювати їх. Пояснити, як ці знання з мови, фонетики, граматики та правопису можуть бути використанні у життєвій мовленнєвій діяльності. Керуючись цим дещо внесли зміни до програми, додавши ситуаційних вправ.

На конференції були присутні студенти педагогічного факультету. Одна з присутніх, студентка другого курсу Ірина Зубкевич, поділилась враженнями:

-Моє враження щодо конференції – позитивне, оскільки на ній була досить видатна особистість Микола Самійлович Вашуленко. Його поради були досить влучними та цікавими. Усі запрошені викладачі, професори, вчителі доступно подали інформацію, яка безпосередньо пов’язана з нашою майбутньою професією.

До теми:

У Рівному відбудеться міжнародний творчий фестиваль-конкурс

Рівненські школярки змагались за титул найкрасивішої

Чи закриють ще одну школу в Рівненському районі?





На правах реклами