Ми у Facebook
25.03.2017, 15:30

Дача. Сад. Город. Як обрати цибулю для посадки

З настанням весни ринки просто рясніють різними видами насіння цибулі, але, для отримання гарного врожаю, серед багатьох пропозицій варто навчитися обирати якісне.
Перш за все тут вам доведеться звернути увагу на зовнішній вигляд насіння. Цибуля має бути рівномірного кольору, без видимих пошкоджень та цвілі. Крім цього, зачасту можна натрапити на вологе насіння ( воно трохи темніше за кольором). У такому випадку вам доведеться його розсипати та підсушити.

Купувати насіння цибулі не варто під час морозів - так ви зможете натрапити на підморожений сівок, який потім стане м'яким та швидко зіпсується.



Якщо ви купуєте насіння в упаковці, то тут має зазначатися назва сорту і термін зберігання. Зачасту цибулю купують раніше і зберігають до травня, тому термін зберігання вказується приблизно. Якщо ж ви купили насіння на ринку, варто знати правила його зберігання.

Так, цибулю для посадки варто зберігати у провітрюваному приміщенні. Оптимальна температура для цього - +10 - + 15 °С.Для цього можна використати сітку чи капронові колготи і підвісити. Зверху на цибулю нічого класти не можна. Крім цього, варто слідкувати за температурою. Головне уникати різких перепадів температур. У протилежному випадку цибуля отримає стрес і піде у стрілку.



Цибулю, що вже проросла, тримають в холодильнику при температурі +1 ... + 2 ° С у відділенні для овочів.

Висаджувати цибулю варто після закінчення заморозків. Дрібне насіння цибулі можна висаджувати трохи раніше, ніж крупне.

Читати також:

Правила посадки цибулі для отримання гарного врожаю

Що і коли сіяти: народні прикмети

Чим краще удобрювати розсаду





На правах реклами