Ми у Facebook
18.03.2017, 13:00

Чемпіонат України. 21 тур. «Верес» - «Колос» [ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ] [+Відео]

У суботу, 18 березня, рівненський «Верес» проведе другий офіційний поєдинок в нинішньому році. Вдруге рівняни будуть приймати суперника, яким цього разу виявиться «Колос» із Ковалівки, на стадіоні «Ізотоп-РАЕС» у Вараші. Зустріч команд першої ліги Чемпіонату України з футболу розпочнеться о 14:00.
Як розповіли в Інформаційній службі НК «Верес» (Рівне), «Колос» - один із наймолодших клубів Першої ліги. з’явився на світ усього чотири роки тому, у 2012-му. Генеральний спонсор – фірма «Світанок», яка також базується у селі Ковалівка.

Свій перший сезон «Колос» відіграв у першості Київської області, одразу завоювавши звання чемпіона. Свій успіх команда повторила і у двох наступних сезонах. За цей час «Колос» також встиг одного разу виграти Кубок і ще тричі – Суперкубок Київської області. У 2014-му команда стала третьою у чемпіонаті України серед аматорських колективів. Перед стартом минулого сезону ковалівці заявилися для участі у чемпіонаті Другої ліги, який виграли з першої ж спроби.

Мусимо також пригадати, що у минулому сезоні «Колос» двічі обіграв НК «Верес». У грі першого кола у Рівному ковалівці перемогли – 3:0, а у другій частині чемпіонату повторили успіх вдома – 3:2. Саме після того поєдинку (із двома пенальті у ворота рівнян) «Колос» достроково завоював звання чемпіона Другої ліги.

Втім, у Перші лізі команди помінялися ролями. Вже на старті сезону «Колос» на власному полі поступився НК «Верес» у поєдинку 1/32 розіграшу Кубку України – 1:2. У складі команди Володимира Мазяра голами тоді відзначилися Ігор Сікорський та Руслан Степанюк.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

«Верес» дізнався суперника у наступному раунді Кубка України

Рівненський «Верес» першу домашню гру в Першій лізі проведе 5 серпня - КАЛЕНДАР

У матчі першого кола чемпіонату 2016-2017, який також відбувся у Ковалівці, господарі взяли реванш, святкувавши перемогу – 2:1. Той поєдинок команди відіграли у наступних складах.

«Колос» - НК «Верес» - 2:1 (2:0)

Ковалівка, 14 серпня 2016 року, 1030 глядачів.

«Колос»: Литвиненко – Багдасаров, Козир, Лисицький, Шевченко, Поздєєв, Морозко, Рябов, Вишняк (Зуєвич, 68), Кривошеєнко (Коропецький, 81), Бондаренко (Коровіков, 87).
Головний тренер: Руслан Костишин.

НК «Верес»: Когут – Зозуля, Борзенко, Білий, Западня, Орловський, Кучеров, Герасимець (Котляр, 46), Волошинович (Яворський, 83), Сергійчук (Сікорський, 55), Степанюк.
Головний тренер: Володимир Мазяр.

Голи: Рябов (6), Вишняк (20) – Степанюк (90+2).
Попередження: Вишняк (65), Багдасаров (69) – Волошинович (49), Яворський (85).

Головною проблемою «Колоса» у першій частині сезону стала відсутність стабільності. Команда могла на виїзді впевнено обіграти «Десну» - 4:0, а вже у наступному матчі вдома поступитися «Скалі» - 0:1.

Ковалівці також втрачали очки у матчах із «Інгульцем», «Гірником-Спорт», «Миколаєвом» - де претендент на медалі чемпіонату (а саме такі наміри декларували у клубі перед стартом сезону) оступатися не повинен.

У підсумку першу частину сезону команда із Васильківського району Київщини завершила у турнірній таблиці п’ятою. Із тринадцятиочковим відставанням від другого наразі «Вереса».

Вже традиційно для «Колоса», кадрові зміни в команді за час зимової трансферної кампанії сталися мінімальні. Завершив ігрову кар’єру ветеран Сергій Козир. Покинули команду досвідчений Іван Кривошеєнко та Леван Махарадзе. Останній приєднався до «Черкаського Дніпра».

Поповнили команду дев’ятнадцятирічний вихованець запорізького «Металурга» Єгор Клименчук (який першу частину сезону провів у білоруському «Нафтані»), екс-захисник ФК «Полтава» Сергій Вовкодав (який за полтавчан у нинішньому сезоні відіграв в 20-ти матчах чемпіонату Першої ліги і Кубку України) і Олександр Матвєєв. Останній – мабуть найвідоміший із новачків. Вихованець полтавського футболу, екс-футболіст «Ворскли», «Іллічівця» та «Олександрії». В активі Олександра Матвєєва також 11 матчів за збірну України U-21.

Як і деякі інші клуби Першої ліги, один із зимових зборів «Колос» провів у Туреччині, де зокрема зіграв у нічию із незмінним чемпіоном Білорусі останніх років – «БАТЕ».

У разі перемоги над «Колосом» НК «Верес» продовжить свою переможну серію у чемпіонаті до шести матчів поспіль. Гості ж можуть продовжити у Вараші свою серію безпрограшних поєдинків у Першій лізі, яка нині налічує 4 гри поспіль (3 перемоги і 1 нічия).

Також варто відмітити і наявність у складі ковалівців двох футболістів, які свого часу одягали футболку рівненського клубу. Євген Задоя влітку перебував разом з командою Володимира Мазяра на зборах, втім зрештою опинився у «Колосі». А Олександр Поєдєєв у сезоні 2009-2010 відіграв за «Верес» 8 матчів у чемпіонаті Другої ліги.

ДОСЬЄ:

«Колос» (Ковалівка)
Рік заснування: 2012
Досягнення: чемпіон Другої ліги (2016)
Найвища позиція у чемпіонатах України: перше місце у Другій лізі (2016)

Історія протистоянь НК «Верес» - «Колос»:

4 матчі: +1, =0, -3
Різниця м’ячів: 5-9

Історія протистоянь на полі НК «Верес»:

1 матч: +0, =0, -1
Різниця м’ячів: 0-3







На правах реклами