Ми у Facebook
19.03.2017, 16:10

Служба зайнятості Рівненщини: більше півмільйона працевлаштованих за 26 років

Рівненську обласну служба зайнятості створили 19 березня 1991 року рішенням виконавчого комітету Рівненської обласної ради народних депутатів.
Того року у центрах зайнятості краю зареєструвалися 3834 особи, які потребували допомоги у працевлаштуванні.

Загалом за 26 років послугами служби зайнятості в області скористалися більше 1 мільйон 42 тисяч громадян, з них 545 тисяч знайшли роботу, понад 168 тисяч безробітних здобули нову професію або перекваліфікувалися, 274 тисяч мешканців області працювали на громадських та інших роботах тимчасового характеру. Фінансову підтримку у започаткуванні власної справи – одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності - одержали понад 21 тисяча безробітних громадян. Окрім того,фахівці Рівненської служби зайнятості велику увагу постійно приділяють профорієнтаційній роботі, активно займаючись з учнівською молоддю, навчанню техніці пошуку роботи та прийомам самопрезентації, працевлаштуванню і супроводу неповнолітніх та людей з інвалідністю.

Скільки людей на Рівненщині від початку року знайшли роботу


Нині служба зайнятості перебуває на етапі реформування та модернізації. В сучасних умовах ринку праці запроваджуються нові підходи та форми роботи, у т. ч. з підбору персоналу для задоволення кадрових потреб роботодавців. Розширюються можливості клієнтів користування інтернет-послугами державної служби зайнятості, здійснюється активна робота й у плані сприяння підвищенню конкурентоспроможності безробітних громадян на ринку праці.

В Україні серед безробітних велика кількість жінок

Про це повідомили з Рівненського обласного центру зайнятості.





На правах реклами