Чи легко бути молодим сьогодні?

20.03.2017

На це риторичне питання складно дати однозначну відповідь. Проте активні молоді люди, яким я ставила це запитання, охоче дискутували на цю тему. Їх відповіді вражають обміркованістю та вселяють надію.
Велика гордість маленького міста Верхньодніпровська – Вікторія Множинська, учениця дев’ятого класу, запевняє, що бути молодою неважко і треба насолоджуватися цим часом. Завдяки своїй наполегливості та гарному голосу, дівчина займає призові місця на різноманітних конкурсах, має безліч нагород.

Цієї ж думки дотримується юна журналістка, одинадцятикласниця з міста Тетіїв Київської області Лілія Шамрай. Для неї молодість – це сила та свобода. На питання про те, чим пишається, відповіла: «Я працюю в газеті, в Молодіжній раді, в телекомпанії, а найголовніше – над собою». Оскільки, на переконання Лілії, «успіх є результатом важкої праці», вона радить бути жадними до часу, не витрачати його на лінь. «Мої однокласники кажуть, що вони не мають часу, через підготовку до ЗНО. В мене ж немає його лише на дурниці, а задля свого розвитку я можу й не спати», – говорить Ліля.

Юна телезірка, також одинадцятикласниця Юлія Панаетова з Чернівців, відповіла: «Однозначно, молодим сьогодні бути складно, але ми не боїмося труднощів! Саме від нас залежить майбутнє нації». Незважаючи на все, Юля з оптимізмом міркує, що сьогодні створено набагато більше можливостей для самореалізації, але все залежить від нас самих.

Також мала розмову із вісімнадцятирічним поетом, студентом Південноукраїнського національного педагогічного університету ім. Ушинського, Едуардом Кучмою. Він вже зіткнувся з труднощами дорослого життя. Хлопець відповідав більш виважено. На його думку, бути молодим не набагато складніше від чогось іншого. Поки має ресурс юнацьких сил, хоче встигнути якнайбільше. Говорить дуже просто та впевнено: «Хочу залишити по собі слід у цьому світі. Пишаюся тим, що вклав частинку в українську науку своїми краєзнавчими статтями про рідну Чигиринщину». Едуард дає пораду таким, як і він бути наполегливими, стукати у будь-які двері та не боятися бути «старомодним».

Наші респонденти не дали однієї стверджувальної відповіді на запитання «чи легко бути молодим сьогодні?». Для себе люди вирішують по-різному. Проте більшість прихильні до висновку – все в наших руках. За життя можна встигнути зробити безліч корисних справ. Ми маємо право будувати свою долю за власним сценарієм. Молодість – найкраща пора для цього, тому навіть в найскладніші часи амбітні, молоді та успішні цитують і практикують слова Василя Симоненка: «Жити спішити треба…».

До теми:

Про що я думаю наодинці: щоденник абітурієнтки

Інтернет-залежність сучасних підлітків: одинадцятикласник з Рівненщини розповів усю правду

Чи варто заздрити відмінникам?

Джерело фото: http://gymnasiya2.org.ua/gimnaziya/online-gazeta/666-chi-legko-buti-molodim.html
Анна ДІКУН, випускниця Школи універсального журналіста на базі НаУ “Острозька академія”, Дніпропетровська область

переглядів: 7 817

Останні новини від OGO.ua


Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *