Ми у Facebook
23.03.2017, 17:34

Поблизу Рівного рятувальники очищали трасу Київ-Чоп (+ФОТО)

Подія сталася сьогодні, 23 березня.
На відрізку траси міжнародного значення Київ-Чоп, на виїзді з Рівного, пройшли спільні тактико-спеціальні навчання органів управлінь, що входять до територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту населення і територій Рівненщини, з ліквідації умовної дорожньо-транспортної пригоди.

У Рівному врятували більше 20 людей (+ФОТО, ВІДЕО)






За тактичним задумом, внаслідок ДТП перекинулася вантажівка, яка перевозила хлор. Хлор разом з пальним витекли на дорогу. Існувала загроза виникнення пожежі та вибуху. Під час аварії травмувалися водій та пасажир, яких затиснули у кабіні понівеченої вантажівки. Одразу після надходження сигналу про надзвичайну ситуацію на телефон Служби порятунку «101», до місця події виїхали підрозділи Головного управління ДСНС у Рівненській області, патрульної поліції, медицини катастроф та оперативна група Рівненського міськвиконкому. Одна група рятувальників за допомогою аварійного обладнання деблокували двох потерпілих із понівеченого авто та передала їх працівникам швидкої медичної допомоги. Інша група бійців ДСНС у спеціальному захисному одязі подала два водяних ствола на осадження хмари хлору. Управління діями аварійно-рятувальних служб забезпечувалось штабом з ліквідації аварії, який розгорнули в безпечній зоні.

У Рівному на активіста Автомайдану напали з ножем


Завдяки оперативним та злагодженим діям рятувальників і допоміжних служб взаємодії, спільними зусиллями наслідки умовної дорожньо-транспортної пригоди швидко ліквідували. Загалом до навчань залучили 10 одиниць спецтехніки та 40 чоловік особового складу рятувальників та допоміжних служб.





- Проведення даних навчань є надзвичайно важливими. Адже до найменших дрібниць відпрацьовується взаємодія аварійно-рятувальних підрозділів Рівненської територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту України з ліквідації надзвичайної ситуації. До того ж місце проведення навчань було вибрано не випадково, адже саме через трасу міжнародного значення Київ-Чоп проїжджає чимало автотранспорту, як зі сторони столиці, так і з нашої області. Тому забезпечити належну безпеку громадян є одним із пріоритетів рівненських рятувальників. Тим паче, що проведені навчання наочно продемонстрували готовність екстрених служб області, - зазначив начальник Головного управління ДСНС України у Рівненській області генерал-майор служби цивільного захисту Сергій Крук.



Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook





На правах реклами