Ми у Facebook
24.03.2017, 08:30

Рівняни зможуть дізнатися більше про туберкульоз відразу в центрі міста

У Рівному відбудеться просвітницька акція.
Сьогодні, 24 березня, у період часу з 12:00 до 14:00, у Рівному, на майдані Незалежності, відбудеться мирна інформаційно-просвітницька акція до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом. Організатором даного заходу є Рівненський обласний благодійний фонд «Наше Майбутнє».

Із введенням електронного квитка проїзд у рівненських маршрутках знову здорожчає

За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я, в Україні захворюваність на туберкульоз складає 94 випадки на 100 тисяч населення, проте виявляють лише 70,5 випадків на 100 тисяч населення. Також, Україна входить до п’ятірки країн світу з найвищим тягарем мультирезистентного туберкульозу, тобто туберкульозу стійкого до протитуберкульозних препаратів. Люди з активним туберкульозом можуть інфікувати 10-15 людей щороку, серед яких приблизно у 5% людей захворювання розвинеться протягом перших двох років після зараження. Ще 5% інфікованих захворіють протягом життя. Питання протидії туберкульозу в Україні є одним з пріоритетних напрямів державної політики у сфері охорони здоров’я і соціального розвитку.

Сто років тому місто повинні були прибирати самі рівняни


Під час акції відбудеться скринінгове опитування населення з метою раннього виявлення туберкульозу, поширення інформаційниї матеріалів.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ