Ми у Facebook
25.03.2017, 10:27

Рівнянам: звичних трудових книжок більше не буде

Цього року в Україні можуть замінити паперові трудові книжки на електронні.
Пенсійний фонд планує всім працюючим видати електронні посвідчення, які замінять паперові трудові книжки. Уже модернізували реєстр застрахованих осіб (які працюють офіційно і за них роботодавець платить страхові внески у пенсійний фонд) . Для того щоб реєстр повністю замінив паперову трудкнижку, в нього треба додатково внести дані про посади працівника.
Перші електронні трудові книжки хочуть видавати уже до кінця цього року. Така книжка виглядатиме як пластиковий паспорт або водійські права: фото, П. І. Б. і підпис власника, термін дії і називається "Посвідчення застрахованої особи".

Рівнянам: проти яких банків запровадив санкції Петро Порошенко (+ІНФОГРАФІКА)


На підставі кількості років сплати страхових внесків розраховується трудовий стаж, що дає право на пенсію, який внесуть в e-книжку (нагадаємо, сьогодні чоловікові для отримання пенсії потрібно офіційно відпрацювати 35 років, жінці – 30 років).

Рівнянам: Сбербанк ввів обмеження для українців


Далі вже кадровики повинні записувати і до реєстру, і в eлектронну книжку всі дані про працівника: якщо ви приймете, на яку посаду, коли переведений на іншу посаду або звільнений, за якою статтею.

Про це повідомляє Сегодня.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ