Ми у Facebook
25.03.2017, 14:00

Чемпіонат України. 22 тур. «Авангард» - «Верес» [ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ] [+Відео]

У суботу, 25 березня, рівненський «Верес» проведе перший офіційний поєдинок в нинішньому році на виїзді. У Краматорську на стадіоні «Авангард» клуб з однойменною назвою прийме підопічних Володимира Мазяра. Зустріч у 22 турі команд першої ліги Чемпіонату України з футболу розпочнеться о 15:00.
Як розповіли в Інформаційній службі НК «Верес» (Рівне), цей матч стане першим у сезоні, в якому капітан НК «Верес» Сергій Борзенко не зможе допомогти партнерам на футбольному полі. Причина – четверта у чемпіонаті жовта картка, яку Сергій Борзенко одержав у матчі попереднього туру проти ковалівського «Колоса».

Втрата капітана безумовно ускладнить команді Володимира Мазяра і без того непросте завдання. Матч, до слова, пропустить і Борис Орловський (автор дубля у ворота «Авангарду» у грі першого кола), який досі відновлюється після операції на коліні.

Грати у Краматорську із непоступливим в рідних стінах «Авангардом» - непросто будь-якій команді. А для рівнян поїздка на Донбас – ще й друга за дальністю у сезоні (далі – лише Маріуполь). Рівне та Краматорськ розділяє понад тисяча кілометрів.

Що значить здолати таку відстань (навіть потягом) – на собі вже відчули краматорці, які у матчі першого кола без шансів програли у Рівному – 0:3. Тепер рівнянам потрібно докласти максимум зусиль, аби продемонструвати власний бійцівський характер та підтвердити високі амбіції.

За зиму склад «Авангарду» практично не змінився. З-поміж тринадцяти футболістів краматорської команди, які минулого тижня у Чернівцях зіграли унічию з «Буковиною» (0:0) – дев’ятеро минулого літа у Рівному протистояли «Вересу».

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

«Верес» дізнався суперника у наступному раунді Кубка України

Рівненський «Верес» першу домашню гру в Першій лізі проведе 5 серпня - КАЛЕНДАР

Ще четверо – це Микола Агапов і Віталій Єрмаков, які матч першого кола у Рівному пропускали, та новачки: досвідчений нападник Олександр Іващенко (екс-«Оболонь-Бровар», «Олександрія» та «Десна») і вихованець луганської «Зорі» Марат Даудов, який останні півроку провів у чемпіонаті Вірменії.

Мабуть, найбільша кадрова зміна у таборі "Авангарду" сталася незадовго після першого побачення з рівнянами у чемпіонаті Першої ліги. Коли на тренерському містку команди Якова Кріпака змінив Олександр Косевич.

Найближчий матч стане шостим в історії протистоянь рівнян та краматорців. Варто також додати, що дотепер «Верес» та його попередники жодного разу не перемагали «Авангард» на його полі.

Команди чотири рази зустрічалися у рамках класу «Б» чемпіонату СРСР. Тоді рівняни (спершу «Колгоспник», а потім – «Горинь») двічі поступилися у Краматорську. Натомість у Рівному суперники двічі грали унічию.

Переписати історію НК «Верес» вже зумів у матчі першого кола, здобувши першу домашню перемогу над «Авангардом» завдяки дублю Бориса Орловського та супер-удару Ігоря Сікорського.

НК «Верес» - «Авангард» - 3:0 (2:0)
20 серпня 2016 року, Рівне, «Авангард», 4633 глядачі
Чемпіонат України з футболу, Перша ліга, 5 тур

НК «Верес»: Когут, Зозуля, Борзенко, Білий, Западня, Орловський, Кучеров, Котляр (Козьбан, 75), Волошинович (Герасимець, 90), Степанюк, Сікорський (Сергійчук, 55).
Головний тренер: Володимир Мазяр.

«Авангард»: Денчук, Воробей, Мірошник, Полюлях, Ульянов, Тимофеєнко, Малиш (Стеценко, 46), Собко, Швець, Гордя (Коваленко, 46), Гришин (Бридун, 81).
Головний тренер: Яків Кріпак.

Голи: Орловський (30, 90), Сікорський (34).
Попередження: Орловський (73) – Швець (71).

Нині ж рівняни мають чудовий шанс переписати історію вдруге, вперше перемігши «Авангард» на його полі.

ДОСЬЄ:
«Авангард» (Краматорськ)
Рік заснування – 1955
Попередні назви: «Авангард», «ДонбасКрафт», «ВВС»
Досягнення: бронзовий призер чемпіонату Другої ліги (2012)
Найвища позиція у чемпіонатах України: сьоме місце у Першій лізі

Історія протистоянь «Авангард» - «Верес»:
5 матчів: +2, =2, -1
Різниця м’ячів: 7-7

Історія протистоянь у Краматорську:
2 матчі: +2, =0, -0
Різниця м’ячів: 5-2







На правах реклами