Ми у Facebook
29.03.2017, 10:00

До кінця року всі рівняни будуть з лічильниками

ПАТ «Рівнегаз» завершить програму із встановлення безкоштовних лічильників.
На сьогодні у Рівненській області природний газ обліковується у 95% споживачів. До кінця року, ПАТ «Рівнегаз» планує забезпечити облік блакитного палива у всіх споживачів Рівненщини.

Відповідно до Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», із 1 січня 2018 року постачати блакитне паливо споживачам дозволяється лише за умови його обліку, тобто лише тим споживачам, в яких будуть лічильники. У зв’язку з цим, прийнято рішення встановлювати у споживачів, які використовують лише газові плити, будинкові лічильники.

Поради рівнянам: як обрати газовий лічильник

«Для забезпечення у споживачів обліку газу, українське законодавством дозволяє використовувати як індивідуальні, так будинкові прилади. На сьогодні із запланованих на Рівненщині 284 загальнобудинкових лічильників уже встановлено 242 прилади», - розповів технічний директор ПАТ "Рівнегаз" Олександр Ганжа.

Водночас, споживачів, які перешкоджають встановленню безкоштовних будинкових лічильників, законодавство зобов’язує переводити на граничні норми споживання. Після складання у присутності представників державного регулятора відповідного акту про відмову від лічильника, місячне нарахування за газ для тих, хто має газову плиту та централізоване гаряче водопостачання становитиме 9,8 кубометрів на особу. Якщо встановлена газова плита у разі відсутності централізованого гарячого водопостачання та газового водонагрівача –18,3 кубометрів на особу. Натомість із 2018 року згідно із чинним законодавством ПАТ «Рівнегаз» буде зобов’язане припинити транспортувати природний газ споживачам, які не мають лічильників.





На правах реклами