Ми у Facebook
29.03.2017, 18:38

Рівнянам: консульства Польщі призупинили свою роботу в Україні

Фото: 5.ua.

Така реакція на інцидент, який стався сьогодні, 29 березня.
Як повідомляло ОГО, вночі обстріляли Генконсульство Польщі у Луцьку. Вночі невідомі обстріляли з гранатомета будинок консульства, яке знаходиться на вулиці Дубнівська, 22б. На щастя ніхто від нападу не постраждав. Міністерство закордонних справ Польщі підтвердило факт обстрілу, а також викликало посла України у Варшаві Андрія Дещицю. Крім того, польські дипломати готують ноту протесту до Українського МЗС.

За повідомленням прес-служби МЗС Польщі, посла України Андрія Дещицю прийняв Державний секретар МЗС Польщі Ян Дзєдзічак (Jan Dziedziczak). Представник Польщі висловив глибоке занепокоєння через цей інцидент, висловив сподівання, що українські служби якомога швидше розслідують цей інцидент та встановлять причетних осіб. Також в ході розмови Держсекретар МЗС Польщі зазначив, що згідно міжнародних норм Україна має забезпечити цілодобову охорону представництв дипломатично-консульних акредитованих на її території та охороняти дипломатичних представників.

Ще одна європейська країна скасувала візи для українців


Одночасно віцемінстр Дзєдзічак поінформував, що до того часу, доки не будуть виконанні усі згадані очікування польської сторони, всі польські консульства в Україні тимчасово призупинять діяльність. Не дивлячись на це, усі польські консули і далі надаватимуть необхідну допомогу громадянам Польщі.

Куди літатиме зі Львова найбільший лоукост Європи RyanAir

Натомість Президент України Петро Порошенко доручив посилити охорону не тільки дипломатичних представництв в Україні, а й місць історичної пам'яті.





На правах реклами