Ми у Facebook
01.04.2017, 12:00

Якої якості газ отримують рівняни?

Із квітня споживачі газу Рівненської області разом із обсягом використаного палива в кубометрах також будуть отримувати інформацію про його споживання в трьох енергетичних одиницях.
У кожній квитанції для споживача буде вказана кількість спожитого газу в трьох енергетичних одиницях. У кожній квитанції для споживача буде вказана кількість спожитого газу в трьох енергетичних одиницях.



«Щоб споживачі могли простежити якої якості газ транспортується до кожного з населених пунктів, ПАТ «Рівнегаз» розробив близько 40 маршрутів його доставки. Тепер кожен клієнт компанії зможе переглянути на нашому сайті маршрут, за яким газ потрапляє у його домівку, калорійність отриманого палива та самостійно розрахувати обсяг спожитої енергії газу, - говорить головний метролог ПАТ «Рівнегаз» Олексій Тарасюта.

Нові тарифи на газ і тепло. Як це буде

Окрім того, на офіційному сайті ПАТ «Рівнегаз» вже розміщені шість груп коефіцієнтів для приведення газу до стандартних умов, які використовуються під час його перерахунку в одиниці енергії. Для цього споживачам не потрібно жодних додаткових приладів чи коштів. Розрахунок ведеться за простою формулою. Спочатку об`єм газу, зафіксований лічильником, зводиться до стандартних умов та множиться на відповідний коефіцієнт. А застосовуючи середньозважену теплоту згорання, яка визначається в лабораторних умовах, споживач зможе вирахувати обсяг спожитої енергії газу.

Із 1 квітня в Україні введуть абонплату за газ

Така практика дозволяє споживачам оплачувати не за обсяг газу, а фактично отримане тепло та враховувати якість палива при здійсненні платежів. Для українських споживачів, наразі, дані про використання газу в енергетичних одиницях матимуть лише інформаційний характер, а оплата за газ буде розраховуватися як звично.






На правах реклами