Ми у Facebook
02.04.2017, 14:30

Профтехосвіта на Рівненщині: перспективи розвитку

Професійно-технічні заклади освіти у Рівненській області стають на шлях модернізації. Відкриваються нові навчально-практичні центри та майстерні, залучаються нові інвестори з передовими технологіями. Робітничі професії стають престижним напрямком освіти.
Ця галузь освіти найбільш інтегрована в економіку і розвивається успішно лише в тійсній співпраці з роботодавцями та виробниками матеріалів з якими практикують учні.Привабливості таким спеціальностям надає осучаснення умов навчання та використання іноваційних технологій.



Прикладом таких якісних змін є державно-приватне партнерство, на рівні залучення інвесторів в оновлення закладів профтех освіти.
Нещодавно, в нашому місті відкрили навчально-практичний центр компанії "Снєжка Україна" на базі ВПУ №1.



Начальник відділу професійно-технічної та вищої освіти управління освіти і науки Рівненської ОДА Коржевський Петро прокоментував перспективи поширення таких центрів в облласті: "Окрім цього до 1 вересня цього року планується відкрити науково-практичні центри по області монтажників сантехнічного обладнання за програмою уряду. Також сім навчально-практичних центрів з фінансуванням у 320 тисяч євро, з новим технологічним обладнанням. В ВПУ №1, зокрема, буде відкрито ще один центр, що спеціалізується на підготовці верстатників деревообробних верстатів."

Технікуми, училища м. Рівне

Іншим шляхом пішла влада міста Житомир. Вони стали на шлях реформування профтех освіти через укрупнення навчальних закладів. З 10 існуючих профтех закладів міста планується створити три центри профтех освіти. У центрах профтехосвіти будуть готувати спеціалістів будівельної, харчової, промислової та побутової сфер.

«Житомир не зможе розвиватися без кваліфікованої робочої сили. Місто витрачає великі кошти для підготовки фахівців, які навіть не залишаються працювати у Житомирі. Відтепер місто буде робити регіональне замовлення на спеціалістів, яких потребують підприємства та організації міста», - наголосив мер міста Сергій Сухомлин.

Такий досвід є цікавим і для Рівного. На даний момент заклади профтехосвіти Рівненщини тільки розпочали активно модернізовуватись,хто зна на скільки ці зміни будуть успішними і для кого.

Читайте також: Стартувало пробне ЗНО-2017 на Рівненщині








На правах реклами