Ми у Facebook
02.04.2017, 14:00

Чемпіонат України. 23 тур. «Верес» - «Десна» [ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ] [+Відео]

У неділю, 2 квітня, рівненський «Верес» проведе перший офіційний поєдинок в нинішньому році на домашньому стадіоні «Авангард». У гості до підопічних Володимира Мазяра приїде принциповий суперник – «Десна» з Чернігова. Матч 23 туру першої ліги Чемпіонату України з футболу розпочнеться о 15:00.
Як повідомляє Інформаційна служба НК «Верес» (Рівне), звітний матч стане центральним поєдинком другого кола чемпіонату для обох команд. І «Верес», і «Десна» відкрито декларують наміри завоювати путівку до УПЛ за підсумком нинішнього сезону і є прямими конкурентами за одне із двох місць турнірної таблиці, що дозволять підвищитися у класі. Інтриги протистоянню додає і той факт, що рівняни наприкінці березня потрапили у «зону легкої турбулентності», зазнавши двох поразок поспіль. Не радує грою поки і «Десна». Минулого тижня чернігівці не зуміли здолати на власному полі «Буковину».

У матчі першого кола чемпіонату, який відбувся у Харкові на стадіоні «Сонячний», і «Верес», і «Десна» - зробили ставку на надійну гру в обороні, зігравши максимально обережно і у нульову нічию.

«Десна» - «Верес» - 0:0

Чемпіонат України з футболу, Перша ліга, 6 тур
26 серпня 2016 року, Харків, «Сонячний», 100 глядачів

«Десна»: Махновський – Мельник, Фаворов, Максименко, Чорноморець, Коберідзе, Мостовий, Чепурненко, Філіппов, Картушов (Банасевич, 89), Волков (Мишенко, 83).
Головний тренер: Олександр Рябоконь.

«Верес»: Когут – Зозуля, Борзенко, Білий, Западня, Орловський, Кучеров, Котляр, Волошинович (Герасимець, 74), Степанюк, Сікорський (Козьбан, 54).
Головний тренер: Володимир Мазяр.

Попередження: Мостовий (81), Коберідзе (86) – Кучеров (55), Котляр (78).

Нині турнірне становище спонукає команди до більш активних дій. Після несподіваних осічок «Вереса» у домашньому матчі проти «Колоса» та виїзному проти «Авангарда», чернігівці впритул наблизилися до рівнян у табелі про ранги.

До весняної частини чемпіонату «Десна», на відміну від «Вереса», готувала за кордоном – у Білорусі та Туреччині. У контрольних матчах чернігівці зустрічалися із представниками Казахстану («Окжетпес» - 1:1, «Жетису» - 0:1), Грузії («Торпедо» Кутаїсі – 0:0), Польщі («Сталь» Мелець – 1:0), Білорусі («Крумкачі» - 0:0, «Слуцьк» - 2:0, «Мінськ» - 4:1), Данії («Фреденсборг» - 1:0), Ірану («Аль-Нафт» - 0:3), Косово («Пріштіна» - 0:1) та іншими.

Взимку команда зуміла зберегти усіх лідерів сезону, підсилившись кількома досвідченими виконавцями. Зокрема, це досвідчений нападник Володимир Лисенко, а також – півзахисники Леван Арвеладзе та Ілля Коваленко, які восени були лідерами «Нафтовика-Укрнафти» та «Оболоні-Бровар» відповідно. Завдання, що стоїть перед командою у нинішньому сезоні – вперше у своїй історії завоювати путівку до еліти українського футболу.

Влітку чернігівці пішли вже проторованим шляхом Народного Клубу: розробили разом із вболівальниками нову емблему, запровадили членські картки. Досі триває масштабна реконструкція стадіону імені Юрія Гагаріна, тому домашні поєдинки «Десна» змушена проводити де-інде (восени – у Харкові, нині – у Києві на «Оболонь-Арені»).

Втім, у грі «сіверянам» досі не вистачає чемпіонської стабільності. Восени команда втрачала очки в матчах із «Сумами», «Полтавою» і «Черкаським Дніпром». А вже навесні – знову втратила шанс обійти «Верес» у турнірній таблиці, не зумівши вдома обіграти «Буковину».

Втім, найбільша втрата «Десни» у цьому матчі, найімовірніше, не очки. Травми зазнав найкращий бомбардир команди Олександр Філіппов. За інформацією з клубу нападник ризикує пропустити два три тижні, а отже у Рівному чернігівцям, можливо, доведеться зіграти без нього.

З табору «Вереса» навпаки – є хороші новини. До матчу проти «Десни» повинен відновитися Руслан Степанюк, якого так не вистачало у Краматорську. Відбув дискваліфікацію і безумовний лідер команди Сергій Борзенко. До того ж, вперше у нинішньому році «червоно-чорні» зіграють саме у Рівному на рідному «Авангарді», де їм гарантована неймовірна підтримка вболівальників.

З негативу – Володимиру Мазяру знову доведеться шукати новий тандем центральних оборонців. Василь Білий пропустить матч проти «Десни» через перебір жовтих карток. Тому у парі із Сергієм Борзенком можуть вийти В’ячеслав Лухтанов, або Ярема Каваців.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

«Верес» дізнався суперника у наступному раунді Кубка України

Рівненський «Верес» першу домашню гру в Першій лізі проведе 5 серпня - КАЛЕНДАР

І ще декілька цікавих фактів.

Востаннє «Десна» перемагала «Верес» на його полі (якщо не враховувати сезон 2010-2011, коли рівняни знялися з чемпіонату Другої ліги, одержавши технічну поразку – 0:3) більше тридцяти років тому – у червні 1986-го. Тоді чернігівці під керівництвом Михайла Фоменка обіграли рівненський «Авангард» Володимира Поліщука – 3:1.

Натомість, для «Вереса» чернігівці – історично зручний суперник у домашніх матчах. У шести останніх матчах на власному полі рівняни п’ять разів обіграли «Десну», ще одного разу зігравши унічию.

Ветеран та капітан чернігівської «Десни», Вадим Мельник, народився у селі Немовичі Сарненського району Рівненської області. В його активі – 36 матчів та 2 голи за «Верес» у сезоні 1997-1998.

ДОСЬЄ:
«Десна» (Чернігів)
Рік заснування: 1960
Попередні назви: «Авангард» (Чернігів), СК «Чернігів».
Досягнення: чемпіон Другої ліги 1997 (група «А»), 2006 (група «А»), 2013.
Найвище місце у чемпіонатах України: 4 місце у Першій лізі 2008.
Чвертьфіналіст Кубка України 2013-2014

Історія протистоянь «Верес» - «Десна»:
48 матчів: +18 +16 -14
Різниця м’ячів: 60-47

Історія протистоянь на полі «Вереса»:
23 матчі: +14 =5 -4
Різниця м’ячів: 37-19







На правах реклами