Ми у Facebook
02.04.2017, 21:29

"Обшуки, постріли та бункер Еріха Коха": підсумки тижня 27 березня - 2 квітня у Рівному

ОГО підсумовує найрезонансніші події тижня, який минає.
Як стало відомо 30 березня у міській та обласній податковій відбувалися оперативно - слідчі дії, через які деякий час відвідувачі навіть не могли пройти на 4 та 5 поверхи міської податкової.

Фото зі сторінки Інни Білецької у ФБ
Фото зі сторінки Інни Білецької у ФБ


Як пізніше з'ясувалося, були обшуки, за неперевіреними даними, у заступника начальника управління ДФС. У якого саме із п’яти — невідомо. У приймальні структури зазначили, що начальник Дмитро Зайцев знаходиться на лікарняному, а перший заступник, який виконує обов’язки керівника, Анатолій Клячук — не на місці. І лише він може прокоментувати ситуацію. Прокоментувала цю ситуацію речниця генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган. Вона зазначила, що слідчі дії на Рівненщині ще тривають.



Завершився тиждень теж доволі шокуюче. Як стало відомо, 1 квітня пролунали постріли у Дубно. Застрелили адвоката Віту Шаблій.Віта Шаблій з 1995 до 2002 року працювала на посадах секретаря судового засідання та консультанта Дубенського міськрайонного суду. У 2002 році – юрисконсульт Дубенського цукрового заводу, у 2002-2008 роках – помічник судді Дубенського міськрайонного суду. З 2008 року розпочала адвокатську практику. Під час Революції Гідності очолювала дубенський Майдан. Крім того, на минулих виборах Віта Шаблій балотувалася на посаду міського голови міста Дубно. Загиблій було лише 43 року.Під час стрілянини поранили також «свободівця» В’ячеслава Чайку. Він кілька днів у 2014 році очолював УМВС у Рівненській області, а також подавав свою кандидатуру на посаду глави Нацполіції. Потерпілий у лікарні.



Також цього тижня стало відомо, що міська рада таки змогла здати в оренду бункер рейхскомісара Коха, який знаходиться поблизу краєзнавчого музею. Орендар планує відкачати з бункера воду, провести реставрацію й після цього облаштувати там музей тоталітаризму й кав’ярею. Однак, перед виконанням реставраційних і будівельних робіт відбудуться громадські слухання – це передбачає договір оренди.



А однією із позитивних новин стало те, що на базі Вищого професійного училища №1 відбулось відкриття сучасного навчально-практичного центру за сприяння компанії "Снєжка-Україна". У новій майстерні учні зможуть опанувати новітні будівельні технології та матеріали від відомого виробника лакофарбової продукції.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ