Ми у Facebook
03.04.2017, 08:00

Рівненщина: у Птичі назріває новий конфлікт за церкву?

Два роки тому невелике село на Рівненщині стало відоме на всю Україну через бої за церкву.
Тоді конфлікт прихожан УПЦ МП та УПЦ КП переріс зі словесного протистояння в облогу, голодування та справжні криваві бої. Церква від 19.01.2016 року знаходиться під арештом.


22 березня 2017 року Птицька сільська рада Дубенського району Рівненської області скликала позачергову сесію, на якій прийняла рішення про передачу храму на честь Успіння Пресвятої Богородиці на баланс територіальної громади села.

Проте, як повідомляє прес-служба Рівненської єпархіє УПЦ МП, правозахисниця Катерина Іванюк напередодні сесії відправила лист до сільського голови, в якому з посиланням на чинне законодавство України зазначила:

«Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сільські ради не наділені повноваженнями переводити будівлі, що знаходяться у власності юридичних осіб, на свій баланс. Рішення сільради грубо порушує як національні норми, так і міжнародні. Своїми рішенням орган місцевого самоврядування втручається у право приватної власності, що відповідно до статті 41 Конституції України є непорушним. Вказана стаття вказує і на те, що ніхто не може бути протиправно позбавлений права власності. Ці ж положення містяться і в ст. 1 Протоколу до Конвенції про захист прав людини».

Тож на нараді села прийняли рішення про проведення опитування щодо релігійної приналежності жителів села.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ