Ми у Facebook
04.04.2017, 10:00

Чи готові аптеки Рівненщини видавати безкоштовні ліки

Урядова програма “Доступні ліки” стартувала уже 1 квітня.
Як повідомляло ОГО, завдяки цій програмі мешканці Рівненщини зможуть отримати ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми через процедуру реінбурсації - безкоштовно або з незначною доплатою. На медикаменти область отримала майже 15 мільйонів гривень з держбюджету. За ці кошти зможуть оплатити понад 20 препаратів.

Пацієнт отримуватиме від лікаря рецепт по діючій речовині, а не по медикаментам за комерційною назвою. Найдешевший препарат із своєї групи хворий отримає безкоштовно. Інші ліки, які є в програмі реінбурсації до встановленої референтної ціни, він зможе отримати з невеликою доплатою. Ті препарати, які коштують більше, люди купуватимуть самостійно.

Загалом Уряд виділив для реалізації програми “Доступні ліки” півмільярда гривень.

Про готовність аптек області до цієї програми у своєму коментарі ОГО розповів заступник начальника управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Василь Височанський:

- Нещодавно відбувалася колегія щодо програми “Доступні ліки”. Ні від кого із присутніх на колегії не доводилося чути протестів щодо участі у цій програмі. Аптеки області готові працювати за цією програмою, персонал отримав відповідну інформацію про цю програму. До того ж, Рівненська область має хороший досвід відшкодування вартості ліків для хворих на гіпертонію, а тому особливих проблем із початком роботи програми “Доступні ліки” ми не очікуємо.

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ ПО ТЕМІ:

Мешканці Рівненщини можуть знайти в Інтернеті інформацію про безкоштовні ліки

Як мешканці Рівненщини зможуть отримати безкоштовні ліки

Рівняни - учасники АТО мають право отримати безкоштовні ліки у аптеках

Дешеві аналоги дорогих ліків (+СПИСОК)





На правах реклами