Ми у Facebook
04.04.2017, 19:30

Дієві способи перезапустити свій мозок

Головний мозок працює постійно і безперервно, обробляючи протягом дня великі обсяги інформації. На цю роботу впливає безліч факторів, від умов навколишнього середовища до емоційного стану. Тому не дивно, що часом мозок втомлюється і впадає в млявий, інертний стан. Не потрібно цього боятися чи намагатися вирішити проблему за допомогою медикаментів. Є більш прості і доступні методи, які здатні освіжити вашу голову.
Застрельте парочку негідників

Відеоігри не тільки знімають стрес, але і покращують реакцію і здатність орієнтуватися в реальному світі, оскільки зростає швидкість прийому і обробки візуальних сигналів. А це - одна з найважливіших цеглинок у складі IQ тестів. Тепер ви можете грати з легкою совістю і усвідомленням того, що допомагаєте мозку розвиватися.

У Рівному вчитимуть швидко читати

Грайте в соціалізуючі ігри

Ігри, які мають на увазі спілкування з іншими учасниками, вкрай корисні для мозку. Ця діяльність активує відразу кілька областей мозку. Однією з таких ігор є Скреббл, в якій учасники змагаються в знанні слів. Грайте в старий добрий Скреббл з друзями, або скачайте додаток і грайте віртуально - обидва способи хороші для підтримки мозку в тонусі.



Пробіжка

Ви вже чули про користь спорту для мозку. А ось його вплив на IQ стало для багатьох несподіваною новиною. Шведське дослідження показало, що кардіонавантаження можуть стимулювати область мозку, відповідальну за словесну діяльність. Кардіотренування позитивно вплинули на когнітивні здібності, в той час як робота над збільшенням м'язової маси такого ефекту не дала.

Учені одержали візуальне зображення думки

Проходьте IQ тести

Багаторазове проходження IQ тесту саме по собі хороше тренування для мозку і підвищує показники в середньому на 2 бали. «Ефект практики» є перевіреним методом, який дозволяє мозку засвоїти навички, що гарантують поліпшення результату з кожним наступним проходженням тесту.



Читайте також: Йога як спосіб життя






На правах реклами