Ми у Facebook
05.04.2017, 10:07

У яких аптеках мешканці Рівненщини можуть отримати безкоштовні ліки

Програма “Доступні ліки” стартувала уже 1 квітня.
Мешканці Рівненщини зможуть отримати ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми безкоштовно або з незначною доплатою. На медикаменти область отримала майже 15 мільйонів гривень з держбюджету. За ці кошти зможуть оплатити понад 20 препаратів.

Пацієнт отримуватиме від лікаря рецепт по діючій речовині, а не по медикаментам за комерційною назвою. Найдешевший препарат із своєї групи хворий отримає безкоштовно. Інші ліки, які є в програмі реінбурсації до встановленої референтної ціни, він зможе отримати з невеликою доплатою. Ті препарати, які коштують більше, люди купуватимуть самостійно.

Загалом Уряд виділив для реалізації програми “Доступні ліки” півмільярда гривень.

ОГО дізналося у скількох аптеках можна отримати подібні ліки:

- Загалом у Рівненській області участь у цій програмі поки що взяло 90 аптек. Ця цифра з часом буде змінюватися. Пацієнти можуть отримати безкоштовно ліки за цією програмою, звернувшись до лікарів первинної ланки амбулаторного лікування (сімейні лікарі, терапевти, кардіологи та інші). Повний список аптек можна буде дізнатися на сайті МОЗ України через два тижні. Поки що можна дізнатися адресу такої аптеки у свого лікаря, який і призначить ліки, які входять до програми “Доступні ліки”, - розповідає заступник начальника управління охорони здоров’я Рівненської обласної державної адміністрації Ігор Добровольський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Мешканці Рівненщини можуть знайти в Інтернеті інформацію про безкоштовні ліки

Як мешканці Рівненщини зможуть отримати безкоштовні ліки

Рівняни - учасники АТО мають право отримати безкоштовні ліки у аптеках

Дешеві аналоги дорогих ліків (+СПИСОК)





На правах реклами