Ми у Facebook
05.04.2017, 12:32

Тернопільський прокурор пояснив вбивство мачухи… самозахистом

Вчора відбулося засідання у Рівненському міському суді під головування Євгена Сидорука, на якому обирали міру запобіжного заходу тернопільському прокурору Ігорю Чайці.
Його підозрюють у вбивстві мачухи – дубенського адвоката Віти Шаблій та пораненні батька, екс-очільника міліції Рівненщини В’ячеслава Чайки, яке трапилося чотири дні тому. Засідання тривало понад три години.

Ігор Чайка прийшов у суд разом зі своєю дружиною і винним себе таки не визнав, повідомляє Прес-центр.

Перед початком засідання його адвокат, чи то за власною ініціативою, чи на прохання підзахисного, який побачив багато журналістів, клопотав про закрите судове засідання. Аргументував тим, що під час розгляду будуть озвучені докази досудового слідства та деталі з особистого життя родини. Однак суд обмежився лише забороною відеозйомки.

Потім суддя Євген Сидорук зачитав текст підозри. Ігор Чайка визнав, що був у будинку на момент конфлікту, але смерть мачухи та поранення батька пояснив самообороною.

– Я не винен у цьому злочині. Буду свою правоту доводити в судовому засіданні, – заявив Чайка.

Врешті близько опівночі Ігорю Чайці обрали міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту із електронним браслетом. Хоча прокурор просив 60 діб арешту без права на заставу. Мовляв, він вже й так кілька днів переховувався, тож на волі може ухилятися від слідства, тиснути на свідків та свого пораненого батька.

А ще є клопотання про відсторонення Ігоря Чайки від займаної посади в тернопільській прокуратурі. Щоправда, по ньому будуть проводити окреме судове засідання.

Нагадаємо, що прокурор Чайка на сьогодні є головним підозрюваним у справі вбивства дубенського адвоката Віти Шаблій, яке сталося ввечері 1 квітня. За попередньою версією слідства, син-прокурор приїхав до будинку, в якому проживав його батько, колишній очільник міліції Рівненщини В’ячеслав Чайка, і почав стріляти з пістолета. Від отриманих поранень дружина В’ячеслава Чайки, адвокат Віта Шаблій загинула на місці, а сам Чайка-старший у важкому стані потрапив до лікарні.

Сам Ігор Чайка після цього кілька днів не виходив на зв`язок, не з`явився і на роботі в Тернопільській обласній прокуратурі. А сьогодні по обіді зі своїм адвокатом приїхав до Рівненської обласної прокуратури. У суді він виправдовувався, що не виходив на зв`язок, бо розбив телефон.

29-річному Ігорю Чайці загрожує довічне ув`язнення.

Про це повідомляє новинний портал "За збручем".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Прокурор, який зчинив стрілянину в Дубно, здався колегам


Крива стрілянина на Рівненщині: батька разом з дружиною розстріляв старший син (+ВІДЕО)


Кривава стрілянина на Рівненщині: інформація від поліції (+ФОТО)


Кривава стрілянина на Рівненщині: правоохоронці називають перші версії (+ВІДЕО)

Кривава стрілянина на Рівненщині: цинічно розстріляли відомого адвоката та колишнього очільника поліції (+ФОТО)





На правах реклами