Ми у Facebook
07.04.2017, 13:00

Рівненський футзаліст забив м'яч за національну збірну України

Гравця МФК «Кардинал-Рівне» Богдана Новака терміново викликали до Києва. Він відправився до табору національної збірної України з футзалу, яка готується до поєдинків кваліфікації Євро-2018. Наступного дня після прибуття до столиці рівнянин зіграв товариський спаринг проти «ХІТа», в якому провів гол.
У збірній України, котра готується до домашніх поєдинків проти команд Бельгії, Чорногорії та Хорватії Новак замінить травмованого Дмитра Бондаря із харківського «Локомотива», який ушкодив стегно.

Для Богдана Новака, сина відомого в минулому гравця рівненського «Авангарду» Володимира Новака, цей виклик до табору збірної – вже не перший. У квітні минулого року він взяв участь у матчі раунду-плей-офф відбору на чемпіонат світу з футзалу у Колумбії. Тоді він відіграв півтори хвилини у виїзному матчі проти Словаччини, в якому українці перемогли – 6:0.

«Мені зателефонував менеджер збірної України. Сказав, що Дмитро Бондар зазнав травми і не зможе зіграти у матчах відбору до ЄВРО. Йому шукали заміну і звернулися до мене. Запитали, як я себе почуваю… Відповів, що досі відновлююся від непростих матчів плей-офф чемпіонату Екстра-ліги проти «ХІТа». Але звісно над такою пропозицією довго не думав. Зібрав речі і поїхав до Києва», - розповів Богдан Новак прес-службі МФК «Кардинал-Рівне».

Він відзначив також що це не перший його подібний досвід: «Але спершу навіть не повірив словам, які почув по телефону. Трохи хвилююся, але я вже добре знайомий з усіма хлопцями в команді і, думаю, акліматизація буде швидкою. Сподіваюся, що цього разу отримаю більше часу на майданчику і зумію краще себе проявити. Минулого року був дуже розчарований, коли мене не викликали на повторний поєдинок проти словаків. Радий, що отримав ще один шанс. Звісно, хотілося б не лише пограти, а й забити гол».

Бажання рівнянина дуже швидко втілилося в життя – Новак провів перший м’яч у товариській грі проти лідера Екстра-ліги.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

«Кардинал-Рівне» стартуватиме в новому сезоні матчем проти чемпіона - календар

МФК «Кардинал-Рівне» новий сезон в Екстралізі розпочав із поразки

Звіт прес-служби Асоціації футзалу України про спаринг:

«У обох команд були деякі кадрові перестановки. Зокрема, у «ХІТа» не зміг зіграти капітан команди Ігор Борсук, який отримав ушкодження. Але у той же час повернувся з оренди Максим Войток. Щодо збірної України, то, як відомо, пошкодження отримав Дмитро Бондар, і тренерський штаб «синьо-жовтих» миттєво знайшов заміну, викликавши рівнянина Богдана Новака. Саме він, до речі, і став автором першого забитого м’яча збірної України у цьому поєдинку…

В підсумку, збірна України переграла «ХІТ». Але результат тут не головне. Тому що цей спаринг був корисним для обох команд, оскільки збірній Україні вже скоро треба буде вирішувати питання виходу на Євро-2018, а «ХІТ» буде готуватись до півфінальної серії плей-офф Екстра-ліги. І можемо не сумніватись, що цей спаринг дав багато їжі для роздумів як Олександрові Косенку, так і Олегові Лук’яненку».

Збірна Україна – «ХІТ» - 6:2
Голи: Новак (8), Корсун (16), Мик. Грицина (17), Білоцерківець (20), Педяш (30), Чепорнюк (39) – Колесніков (31), Школьний (33)
Україна: Іваняк (Литвиненко, Ципун) – Журба, Білоцерківець, Коваль, Чепорнюк – Мих. Грицина, Мик. Грицина, Корсун, Шотурма – Педяш, Новак, Зварич
«ХІТ»: Лисенко (Максименко, Коваленко) – Шувалов, Юнаков, Школьний, Дзюба – Колесніков, А. Борсук, Шевченко, Корнійчук – Войток, Магда.
Попередження: Коваль (14), Корсун (33) – Школьний (18)

Нагадаємо, що свій перший матч основного раунду відбіркового етапу Євро-2018 українська збірна проведе вже 8 квітня проти бельгійців. Наступного дня, 9 квітня, українці зустрінуться з командою Чорногорії. А 11-го квітня команда Олександра Косенка поміряється силами із хорватами. Пряму путівку на ЄВРО-2018 отримає переможець квартету. Збірна, що посяде у своїй підгрупі друге місце, зіграє у плей-офф.

Усі матчі збірна Україна проведе у Києві на майданчику Палацу спорту.





На правах реклами