Ми у Facebook
07.04.2017, 21:15

Корисна ідея для вашої кухні: підвіконня-стільниця

Простір під вікном часто використовується не раціонально. У більшості випадків на підвіконня ставлять вазони та предмети декору. Проте є практичніший варіант, наприклад, прибрати все це і встановити підвіконня-стільницю - додаткову практичну робочу зону.
Підвіконня-стільниця на кухні: переваги і недоліки

Головною перевагою, якою володіє така додаткова зручність, є те, що завдяки їй ви зможете раціональніше використати квадратні метри на вашій кухні - зазвичай це простір, що дарма припадає пилом, тепер він буде на всі сто відсотків корисним. До інших, не менш вагомих переваг можна віднести наступні моменти:
Добре освітлене робоче місце, причому освітлене не штучно, а природньо. Якщо ви вважаєте цей момент незначним, то подумайте про свій зір, економію електроенергії та інші подібні фактори.
Також подумайте про те, що навпроти вікна також можна розмістити і мийку. Для господині це подвійне задоволення, яке дозволяє поєднувати корисне з приємним - мити посуд і спостерігати за подіями у дворі.



Пустоту під підвіконням можна зайняти тумбами - по глибині вони вийдуть не набагато менше стандартних. Однак, для того, щоб встановити тумби в це місце, доведеться прибрати батарею(часто саме в цьому місці її розміщають) - це одночасно і перевага і недолік. Хоча питання опалення кухні можна прекрасно вирішити й іншими способами(встановити підлогу з підігрівом або повітряний конвектор).

Така робоча поверхня на вашій кухні може мати різний вигляд і застосування. Це залежить від вашого смаку і можливостей розміщення у вашій кухні.



Безсумнівно, найпростішим варіантом підвіконня-стільниці є прямокутний виріб, розміщений вздовж стіни з вікном - так зазвичай встановлюють в дуже маленьких кухнях і то не завжди.Часто навіть такому функціональному виробу намагаються надати ще більше практичності. Досягти цього можна шляхом деяких модернізацій. Варіанти дизайну стільниці:

Підвіконня-стільниця плавно перетікає в барну стійку.Варіант не для маленької кухні. Він дозволяє створити П-подібний меблевий гарнітур, який гармонійно, а головне функціонально розділяє приміщення кухні на кілька зон. Перевага такого підходу до виготовлення даного пристосунку полягає в тому, що саме навпроти вікна утворюється зручна і ефективна робоча зона з природним освітленням.



Підвіконня-стільниця з відкидним столом. Якщо мова йде про маленьку кухню, то цей варіант якраз для неї. Відкидний столик, який в розкладеному положенні є частиною стільниці,може стати зручним обіднім столом і водночас рідні чи гості не заважатимуть господині у процесі готування страв.

Найпростіший варіант, який підійде як для великих кухонних приміщень, так і для маленьких - це пряме підвіконня-стільниця, розташована уздовж стіни з вікном. Про неї ми вже говорили трохи вище, і головною перевагою її є те, що це найпростіша стільниця в плані самостійного виготовлення.



Читайте також:
Яка в тебе кухня, такий ти чоловік!
Затишок власними руками Як зробити кухню стильною
Кухонні витребеньки для рівнянок: чайне колесо [+Фото]





На правах реклами