Ми у Facebook
27.04.2017, 19:40

Як пити і не хмеліти?

Наближаються вихідні, як же відпочити без похмілля і головних болей? Проста відповідь - не вживайте алкоголь! Проте, якщо ж вирішили відпочити "під градусом", то скористайтесь корисними порадами.
Напередодні застілля слід вжити таких заходів:

«Щеплення». За 4-5 годин до застілля випити приблизно 100 г горілки або еквівалентну кількість іншого алкоголю. Після такої «щеплення» випити можна досить багато і сп'яніння ви не відчуєте.

Жирна їжа. За кілька годин до застілля варто з'їсти бутерброд з вершковим маслом, салом, ікрою або осетриною. Також можна випити трохи оливкового масла. Але тут слід пам'ятати, що жирна їжа не блокує вплив алкоголю, а тільки сповільнює його вплив на 40-45 хвилин. Це означає, що людина почне п'яніти приблизно через годину, після прийому спиртного, тому такий метод можна використовувати, якщо захід буде тривати недовго.

На Рівненщині двоє неповнолітніх отруїлися алкоголем

Медичні препарати. За 2-3 години до прийому алкоголю випити 4-5 таблеток активованого вугілля, а безпосередньо перед застіллям ще 1-2 таблетки, подрібнених в порошок. Тільки стежте, щоб вугілля не залишилося на зубах, краще добре прополоскати рот або почистити зуби. Ще можна за 40 хвилин до застілля прийняти по одній таблетці аспірину і фесталу, ці медикаменти забезпечать нормальну роботу шлунка при перевантаженні.

Чоловічий клуб радить, як боротися з похміллям

Не пити натщесерце. Ні в якому разі не можна приймати алкоголь на голодний шлунок, інакше ніякі інші методи від сп'яніння вам не допоможуть.

Далі про те, як не п'яніти під час самого застілля. Для цього потрібно робити наступне:



Вживати тільки якісні спиртні напої. Чим краще алкоголь, тим менше в ньому сивушних масел, що викликають сп'яніння і зниження розумового контролю.

З рівненських магазинів хотіли винести насадки та коньяк

Намагатися не змішувати напої. Краще знати заздалегідь реакції власного організму на змішування спиртних напоїв. Наприклад, одним людям категорично не можна заважати червоне вино і горілку, іншим - пиво і коньяк. Якщо уникнути змішування не виходить, тоді слід вдатися до правила «гірки» - градус випитого повинен тільки наростати.

Не відмовлятися від гарячих закусок. При будь-якому застіллі потрібно не забувати закушувати. М'ясні страви, риба, варена картопля з маслом або салом, а також петрушка і лимон значно знижують ступінь сп'яніння.

Не тримати довго спиртне в роті. Алкоголь всмоктується не тільки через стінки шлунка, але і через кровоносні судини, яких якраз дуже багато в порожнині рота. Пити спиртне краще одним швидким ковтком. Також потрібно остерігатися коктейлів, які прийнято пити через соломинку.



Запивати алкоголь тільки негазованими напоями. Вуглекислий газ теж сприяє швидкому сп'янінню, тому від газованих напоїв під час застілля краще відмовитися.

Більше рухатися. Для контролю свого стану варто періодично залишати стіл (якщо це можливо) і виходити подихати свіжим повітрям. При цьому не рекомендується різко змінювати температурний режим, наприклад, виходити на вулицю з теплого приміщення взимку, так можна ще швидше сп'яніти.

Вдалих вихідних!






На правах реклами