Ми у Facebook
10.04.2017, 18:30

Догляд за півоніями: поради

Хочете, щоб на вашій клумбі красувались найпишніші букети піон - доглядайте за квітами правильно.
Догляд за піонами нескладний. Навесні, як тільки відтане грунт, рослини поливають розчином марганцевокислого калію (2-3 г на 10 л води, під 1 2 куща).

Дача. Сад. Город. Висаджуємо півонії правильно

Цей полив прискорює ріст коренів і бруньок, дезінфікує грунт і оберігає рослини від захворювання сірою гниллю. Коли з'являються паростки, півонії обприскують бордоською рідиною і землю навколо кущів обережно зрихлюють.



Для кращого росту і розвитку півоній необхідно, за вегетаційний період провести 3-4 підгодівлі. В першу підгодівлю (на початку росту пагонів) вносять в борозну розчинені в 10 л води 10-15 г аміачної селітри; в другу і третю (в стадії бутонізації та цвітіння) - мінеральне добриво з розрахунку 7,5 г аміачної селітри, 10 г суперфосфату і 5 г калійної солі; в четверту підгодівлю (після закінчення цвітіння) - 10 г суперфосфату і 5 г калійної солі. Ефективність дії добрив зростає при поєднанні мінеральних з органічними.

Навесні добре внести перегній в якості мульчі, а під час бутонізації підгодувати розчином коров'яку, в серпні знову внести перегній під кожен кущ.



Перші 2-3 роки після посадки, грунт потрібно утримувати в пухкому стані, виконуючи розпушування обережно, щоб не пошкодити коріння. Навколо рослин, в радіусі 50 см, глибина розпушування не повинна перевищувати 5 см.
Два рази на місяць рослини вимагають рясного поливу. Особливо необхідний полив на початку літа, в період бурхливого росту бутонів і формування квіток, і в кінці, коли формуються ростові і квіткові бруньки.

Тетяна Мельничук: "Дача для мене - не просто сад і город..."

Пізньої осені всі зів'ялі пагони зрізують, залишаючи висотою 5-7 см, і спалюють, так як вони можуть бути джерелом поширення захворювань. Після обрізки бажано під кожен кущ внести 200 г кісткового борошна і 300 г деревної золи і ретельно закрити їх в грунт.

Перевірені народні прикмети для формування посівного календаря

Щоб отримати великі квіти,
потрібно вискубувати бічні пагони, коли бутони на них досягають величини горошини. При зрізуванні квітів залишають на рослині пагони з 2-3 листочками, інакше цвітіння на наступний рік буде слабшим.

Як підживити землю (+ПОРАДИ)

Найкраще цвітіння півонії дають у віці 4-10 років. При належному догляді вони відмінно цвітуть без пересадки і через 20 років.





На правах реклами