Ми у Facebook
17.03.2018, 07:50

ТОП-5 сніданків для прекрасного вигляду і здорового самопочуття

Налягайте на злаки! 5 видів корисних каш на сніданок для схуднення допоможуть пострункішати, додадуть енергії, стануть гарантом вашого здоров'я і привабливості.
Вживання злаків може стати ключем від довголіття. Люди,які часто ласують кашами відчувають себе краще і виглядають більш молодо у порівнянні з тими, хто відкидає цей вид їжі. Крім того, вони більше захищені від хвороб серця і діабету.Причин полюбити кашу чимало. Експерти по здоровому харчуванню радять не обмежуватися одним-двома видами злаків на столі, а є як мінімум 3-4 різні каші в тиждень. Адже кожна з них має свої унікальні властивості.

ГРЕЧАНА КАША

Гречку називають царицею всіх каш, і є за що. У ній є практично всі корисні властивості інших злаків. Вона низькокалорійна, що робить її улюбленою стравою всіх тих, що худнуть, і гіпоалергенна, оскільки позбавлена ​​глютену. Цей чудовий продукт не має протипоказань і може вживатися так часто, як ти того хочеш! До речі, їсти гречку корисно не тільки жінкам, але й чоловікам(підвищує потенцію).

Яку небезпеку несуть каші швидкого приготування

Склад вітамінів гречки дуже широкий: А, Е, РР і майже весь ряд групи В. Багата гречка і на мікроелементи. У ній міститься кобальт - речовина, що зміцнює нервову систему; нікель - елемент, що підвищує гемоглобін; калій - перший «укріплювач» м'язів і кісток; а також селен - речовина, що виводить токсини.
У 100 р каші - 132 ккал.

РИСОВА КАША

Найкориснішою вважається каша з темного або дикого рису. Але й інші види цих ласощів також придатні для дієти. Рис відмінно насичує і дає заряд енергії на весь день. Гарнір з нього нейтральний на смак, так що сміливо можете додавати в кашу соковиті ягоди і фрукти або доповнювати її скибочками риби, м'ясними делікатесами.

Як приготувати смачну та корисну гарбузову кашу

В рисової крупі є практично весь набір амінокислот, необхідних для підживлення головного мозку. Все це в кінцевому підсумку ефективно відбивається на інтелекті. А ще в рисі міститься фолієва кислота - незамінний елемент в період планування вагітності і перших тижнів розвитку плоду. І останній бонус - рис має властивість чистити організм при інтоксикації, тому рисовий відвар - перший засіб при легких харчових отруєннях.
У 100 р каші - 78 ккал.



ПШОНЯНА КАША

Цей сонячний вид каші справжня панацея при захворюваннях серця і печінки. У ній міститься просто неймовірна кількість білка, калію і магнію, мікроелементів, які так любить серце. Тому лікарі рекомендують пшоняну кашу людям, що страждають від порушень в роботі серцево-судинної системи. Крім того, пшоно регулює роботу печінки, виводить шлаки і токсини, іони важких металів. Допомагає зняти нервову напругу і фізичну втому.

ТОП-10: найбільш корисні крупи, каші та гарніри

Пшоняна каша - ідеальний варіант вечері, її можна їсти навіть пізно ввечері без шкоди для фігури. Не знаєш, як урізноманітнити смак каші? - Додай горішки, солодкий гарбуз або мед. Але пам'ятай: пшоно важко засвоюється людьми зі зниженою або нульовою кислотністю шлунка.
У 100 р каші - 90 ккал.



ВІВСЯНА КАША


Потрапляючи в шлунок, вівсяна каша «розчиняється», перетворюючись в пористу в'язку масу. Вона вбирає в себе і виводить з організму токсини, отруйні та баластні речовини, які нас старять, стомлюють і провокують хвороби.Велика кількість харчових волокон в вівсянці очищає кишечник, змушуючи його працювати як годинник. В результаті у шанувальників цієї каші нормалізується обмін речовин, знижується вага, поліпшується зовнішній вигляд і самопочуття.

Вівсяна каша - справжнє джерело вітамінів краси. Вона рясніє біотином, (вітамін Н) котрий бере участь в будові клітин, поліпшує стан шкіри і нігтів. У ній присутній і вітамін К, який має здатність знижувати в організмі рівень особливих речовин, які сприймаються імунітетом як сигнал до старіння. І, безумовно, не обходиться без вітаміну Е, що продовжує жіночу молодість і красу.

Вівсянка чудово поєднується з сухофруктами, медом, ягодами і горіхами. З таким смачним і корисним сніданком твій раціон завжди буде смачним і поживним.
У 100 р каші - 88 ккал.



ПЕРЛОВА КАША


Гарнір з перлової каші просто незамінний на столі жінки, адже він має виражений антивіковий ефект, перешкоджає старінню клітин. В перловці міститься лізин - незамінна амінокислота, яка бере активну участь у виробництві колагену, тим самим сповільнюючи процес появи вікових зморшок і сприяючи гладкості та еластичності шкіри. А ще перловка - єдина з круп, що має в складі фітомелатонін - гормон, який відповідає за солодкі сновидіння і відновлення сил організму.

Якщо ти відчуваєш, що емоції б'ються через край і ти заводишся з півоберту, з'їж порцію перловки, вона заспокоїть і надихне тебе на позитивний настрій і гарний настрій.
У 100 р каші - 109 ккал.



Читайте також:
Рівненські тренери про 11 принципів здорового харчування
Яким має бути харчування рівнянок після 40 років [+Відео]
Масаж і здорове харчування — вороги целюліту





На правах реклами