Ми у Facebook
16.04.2017, 18:00

У Рівному пишуть писанки на страусиних яйцях

Днями у Рівнеській обласній універсальній науковій бібіліотеці відбулась презентація виставки декоративно-ужиткового мистецтва «Великодня писанка». Також відвідувачів ознайомили з ілюстративно-книжковою виставкою «Маленький скарб великої країни».
Було представлено писанки Заслуженого майстра народної творчості України Вікторії Степанюк та її доньки Марії, кераміка художника декоративно-ужиткового мистецтва Леоніда Гринбокого та Романа Гринбокого, писанки і витинанки художниці, писанкарки Наталії Дребот, вишивка Заслуженого майстра народної творчості України Орисі Рябунець та майстрів народної творчості Ніни Гіроль, Віри Нестерук, Ольги Мякоти, Юлії Гончарової.



Вікторія Степанюк, Заслужений майстер народної творчості України, розповіла, що у кожну роботу вкладає душу.

-Постійно з особливим трепотом відношусь до роботи, іноді не помічаю, як минає час. Свої писанки виконую на курячих, гусячих, страусиних яйцях. Розписані традиційно воском, покладені у фарбу або витравлені оцтом.



На виставку завітали студенти рівненських вишів, безліч майстрів рукодільної справи та багато зацікавлених рівнян. Одна з них, вишивальниця Віра М’якота поділилась своїми враженнями

-Виставка дуже сподобалась, така мальовнича і святкова. Багато різноманітних вишитих рушників, багато писанок. Завдяки подібним виставкам формується перед великодній настрій. Дякую всім організаторам і митцям.

Варто додати, що музичною окрасою заходу стало виконання народних пісень фольклорним гуртом під керівництвом доцента кафедри музичного фольклору інституту мистецтв РДГУ Раїси Цапун. Захід був організований за сприяння Рівненського обласного центру народної творчості.


До теми:
У Рівному в четвер розцвіте "Писанковий сад"

У понеділок у Рівному розпочнуться "Великодні мотиви"


Фото з сайту рівненської обласної універсально наукової бібліотеки





На правах реклами