Ми у Facebook
13.04.2017, 18:30

Оригінальні способи прикрасити паску

Великдень вже "на носі" і всі ми готуємось до приходу свята. Головне завдання для господинь зараз - спекти найсмачнішу паску та прикрасити її так, щоб очей не можливо було відвести.
Традиційні та сучасні способи прикрашання пасхального хліба:

1. Цукрова пудра



Найпростіший і швидкий спосіб. Раніше так і робили. Ну що може бути простіше, ніж щедро потрусити паску через ситечко солодкою цукровою пудрою? Білий колір пудри красиво відтіняє рум'яну паску.

Що робити, аби паска не черствіла

Проте майте на увазі, що в теплому приміщенні вона буде танути і верхівка буде липкою. Зберігайте таку паску за прохолодних температур.

2. Збиті з цукром білки



Спосіб наших бабусь, також простий і економічний. Не треба купувати додаткових продуктів для прикраси - адже в пасхальне тісто йдуть тільки жовтки, а білки залишаються! Ось їх-то ми і збиваємо з цукром (не всі, звичайно, вистачить 1-2 штуки, на 1 білок - 0,5 склянки цукру).

Готуємося до свята: унікальні рецепти пасок

Збиваємо як для бісквіта, до густої піни, і цю піну наносимо на верхівки пасок. Можна підсушити в духовці. З білків, що залишилися також можна спекти бізе, дітки завжди раді таким ласощам.

3. Великодня глазур і декоративна посипка



А ось придумали сучасний спосіб прикраси пасок, хоча на ділі великодня глазур - це той же цукор, тільки у вигляді пудри, з додаванням лимонної кислоти і крохмалю (для кращого збивання і загустіння). До глазурі у вигляді порошку потрібно додати яєчний білок і збити міксером, збивається швидко і застигає краще, ніж просто білки з цукром.
Наносимо глазур на верхівки пасок пензликом або ложкою і чекаємо декілька хвилин. Тому що якщо посипати посипкою відразу, вона підмокне і розтане.


4. Цукати, цукрові намистинки і фігурки



Можна прикрасити паски НЕ посипкою, а різнокольоровими цукатами. Оригінально і красиво виглядають також пасочки, прикрашені цукровими фігурками з мастики.

Рецепти вдалих і смачних пасок для рівнян

5. Цукрові олівці



Процес прикрашання випічки - пасок, кексів, печива перетворюється в творчість! Можна малювати найрізноманітніші візерунки, листочки, квіти - розписати пасочку, як крашанку! У набір входять три олівці різних кольорів - червоний, зелений і жовтий.

Смачної паски!





На правах реклами