Ми у Facebook
15.04.2017, 16:30

У Рівному пишуть писанки на перепелиних яйцях

Днями у рівненському будинку культури презентували виставку "Великодні мотиви". Проект вже традиційний, але цьогоріч був наповнений багатьма "родзинками".




В експозиції представили роботи понад 20-ти майстрів студії декоративно-ужиткового мистецтва МБК у найрізноманітніших варіаціях. Писанки з глини, дерева, лози, у вишивках, традиційні і навіть на перепелиних яйцях. У кожній з них свій світ із птахів, квітів, історичних подій, навіть Тарас Шевченко споглядає із однієї з писанок, котра виконана у техніці «гравіювання» майстром Павлом Паськом. Серед майстрів, які представили свої роботи – Наталія Дребот, Роман Велігурський, Станіслав Кремньов, Ольга М’якота, Олена Тульба та інші.



Організатор виставки, Анна Крилошанська каже, що основною темою було відображення писанки у навколишніх матеріалах.

-Хочемо, щоб люди приходили і, можливо, навіть щось вдома спробували відобразити з побаченого. Це цілком реально зробити, без проблем можна з контактувати з будь яким майстром і дистанційно отримати майстер – клас.



Про свою творчість розповіли і самі митці, зокрема скульптор Леонід Гринбокий

-Ви знаєте, на творчість мене надихає життя. Після робочого трудового дня, приходиш додому, береш кусочок глинки і починаєш з нею щось робити. Те, що сьогодні представлено, це лише невелика доля того, що робиться. Скажу, що це дуже гарне заняття, яке приносить задоволення. Буває так, що за роботою не помічаєш як летить час. Мій син, теж цим займається. Отже, в нас виходить вже, як династія.



До слова, відкриття виставки супроводжувалось виступами учасниці фольклорного гурту «Ярина», відомого рівненського лірника Андрія Ляшука, зразкового естрадного хору «Фантазія» Рівненського МБК, молодої поетеси Олександри Медвідь, яка, зачитала власну поезію. Приємним сюрпризом для всіх присутніх став відео майстер-клас від писанкарки Вікторії Степанюк.

До теми:
ФОТО: у Рівному з'явився "Писанковий сад"

ФОТО: у центрі Рівного ярмаркували перед Великоднем






На правах реклами