Ми у Facebook
07.05.2017, 08:30

Куди поїхати рівнянам навесні, щоб помилуватися квітами (+ ФОТО)

ТОП-5 неймовірних місць для подорожей.

Вийшов новий березневий випуск рівненського глянцевого журналу "ВІТАЄМО!"


Прийшла весна, з кожним днем теплішає, і вже скоро можна вирушати в подорожі, щоб помилуватися пробудженням природи, унікальними зеленими краєвидами, цвітінням садів і парків. Українська весна – просто неймовірна, адже здається, що буяє все навколо. Пропонуємо вашій увазі п’ять куточків України, які у цей період красиві по-особливому.



Хуст: Долина нарцисів

фото: Оксана Ващук
фото: Оксана Ващук


фото: Оксана Ващук
фото: Оксана Ващук


Це справжнісіньке море з кремово-білих квітів з медовим ароматом, яке побачити можна тільки наприкінці весни – у травні. Проте слід враховувати і погодні умови – якщо весна є дуже теплою, то квітнути нарциси починають раніше.

Знаменита Долина нарцисів знаходиться в урочищі Кіреші неподалік закарпатського міста Хуст. Це найбільший у світі масив природних заростей нарциса вузьколистого, який занесений до Червоної книги. Щорічно, щоб подивитись це унікальне явище, у долину з'їжджаються понад 10 тисяч туристів. Майже дві сотні гектарів із десятками тисяч нарцисів справляють справді незабутнє враження!

Коли їхати: нарциси цвітуть у першій половині травня25 днів (але якщо початок весни був дуже теплим, то цвітіння може розпочатися на 2 тижні раніше)



ТОП-5: ідеї куди поїхати рівнянам на пікнік


Ужгород: "Сакура-фест"

фото: Іван Кміть
фото: Іван Кміть


Сакура вже стала символом весняного Ужгорода. Тут ви зможете і насолодитись красою квітів, і прогулятись вулицями старовинного закарпатського міста на річці Уж.

Ще на початку ХХ століття японські вишні завезли в місто з Відня, а сьогодні – вона досі буяє у всій красі. Майже одночасно із сакурами зацвітають в місті рожеві, білі й фіолетові магнолії та розпускаються квіти японської айви. Найбільше квітучих дерев розміщено на Алеї Сакур, що простягнулася вздовж берега Ужа на Православній та Київській набережних.

Коли їхати: сакури цвітуть недовго, близько двох тижнів, і пік цвітіння припадає на кінець квітня – початок травня, залежно від погодних умов.




Карпати: Крокуси на полонинах

фото: ecomedia.com.ua
фото: ecomedia.com.ua


Первоцвітом, який пробивається із землі у березні, вкриваються карпатські гірські схили та луки. Яскраві й водночас ніжні квіти виглядають неймовірно на фоні величі гір.

Квітне крокусами Драгобрат і Чорногора, береги озера Несамовитого та безліч полонин. Найщільніше вони ростуть в селі Колочава Міжгірського району Закарпатської області, недалеко від озера Синевир. Щороку потопає у фіолетових квітах і скансен “Старе село”, розташований неподалік.
Крокуси (шафран вузьколистий) відносять до червонокнижних, і зривати їх заборонено.

Коли їхати: крокуси цвітуть у період від березня до середини квітня протягом 20-25 днів


Куди поїхати на вихідні: музей лісу на Рівненщині


Національний дендрологічний парк "Софіївка"

фото: Zarakhovskyi
фото: Zarakhovskyi


Це справді найвеличніший із парків нашої країни та один із найкрасивіших у світі. Колись він був названий на честь дружини Станіслава Потоцького Софії. Опинившись тут, ви ніби побуваєте у стародавній Греції чи Римі. Парк дуже красивий і багатий: тут і фонтани, і ставки, і водоспади, і озеро, і скелі, і статуї римських богів.

У “Софіївці” (м.Умань Черкаської області) росте понад 3300 різновидів місцевих і екзотичних рослин, серед яких болотний кипарис, сосна Веймутова, тюльпанове дерево, платан, гінкго, ялини та інші. А також є безліч старовинних альтанок, містків, фонтанів, павільйонів і тематичних затишних куточків.

Коли їхати: відвідувати дендропарк можна протягом усього року, проте, щоб застати масове цвітіння різноманітних рослин, найкраще приїжджати у травні





Березнівський дендропарк

фото: Юлія Устиновська
фото: Юлія Устиновська


Цей витвір садово-паркового мистецтва створювався не одним поколінням садівників та скульпторів Рівненщини. Парку трохи більше тридцяти років.
Дерев тут висаджено близько 1000 – представників екзотичної, зарубіжної та місцевої флори. У парку прокладені прогулянкові доріжки, споруджений каскад ставків, обладнані альтанки й оглядові майданчики; є окрема ділянка декоративних рослин, березовий гай (понад 40 видів берези), сади жасмину, розарій. Парк має свій Острів кохання, що пливе посеред озерця з берегами квітучого бузку декількох видів.

Коли їхати: у травні, в сезон цвітіння бузку, та наприкінці весни, щоб помилуватися жасмином



За матеріалами: "ВСВІТІ", "24 канал"


Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережах: VK, Однокласники,Facebook





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ