Ми у Facebook
21.04.2017, 14:00

Гарячі дебати рівненських студентів

Днями у рівненській районній державній адміністрації у формі американських дебатів між собою змагались студенти НаУ ОА, РДГУ, НУВГП та МЕГУ. Найпереконливішою виявилась команда МЕГУ, яка буде представляти Рівне на всеукраїнському дебатному турнірі у Києві.
Організаторами турніру була Всеукраїнська громадська організація “Інститут «Республіка» в рамках Всеукраїнської ініціативи «Активна Громада».Координатор всеукраїнської громадської ініціативи “Активна Громада”, Наталія Малиновська розповіла, що це лише перший етап співпраці двох організацій, а в недалекому майбутньому знову плануються подібні заходи:

-Інститут Республіка в Рівному раніше, як громадська організація не працювала. Ми почали співпрацю цього року. Сьогоднішній дебатний турнір був одним з перших заходів який ми наразі проводили. Нам дуже приємно, що студенти різних вузів і спеціальностей відгукнулися. Як організатор, перебуваю в захопленні від учасників, від їх поєдинків. Дуже сподіваюся, що команда, яка виграла поїде і гарно представить наше місто на національному турнірі.



Команди за правилами дебатів американського турніру складались з двох учасників. Учасник команди – переможниці Максим Волович поділився своїми враженнЯми від заходу:

-Зважаючи на тему дебатів, я думав не про перемогу, а про можливість висловити свою думку стосовно тих гострих питань, які обговорювалися під час дебатів.Також для нашої команди було важливо представити рідний університет на гідному рівні, бо називаючи команду "МЕГУ" ми свідомо взяли на себе значну відповідальність за імідж навчального закладу. Подібні заходи є дієвим методом розвитку політичної свідомості, риторичних навичок та особистості в цілому. Будуючи незалежну, демократичну державу таким методам активізації та розвитку молоді, як турніри з ораторства, дебати, конференції тощо, безсумнівно повинна приділятися належна увага. І результати не змусять себе чекати.



В журі турніру були політики, політологи та радники депутатів міста. Зокрема, голова рівненської молодіжної обласної організації БПП Солідарність, Юлія Беднарчик розповіла:

-Такі заходи дуже важливі, бо зараз в країні склалась така ситуація, що молодь політично не компетентна. Тобто немає якогось інструменту, який би вчив молодь, ставати молодими політика або взагалі цікавитись нею.

До теми:

У Рівному запрошують на «гарячі» дебати

В РДГУ жартували історики

В університеті на Рівненщині відзначили День української писемності та мови

Фото Оксани Ланюш





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ