подати
оголошення

21.04.2017, 07:30

Напої, що зроблять весну теплішою

Квітень приніс нам заморозки, холодний вітер та понурий настрій. Чим зігрітися у таку похмуру погоду розкажемо далі.
1. Чай з шипшини

Шипшина має цілющі властивості, перш за все, за рахунок великого вмісту вітаміну С. До речі, аскорбінової кислоти в ній навіть більше, ніж в лимонах і чорній смородині.

Оригінальні рецепти приготування гарячого шоколаду [ВІДЕО]

Ягоди шипшини також містять велику кількість інших вітамінів, мінеральних речовин і органічних кислот. Шипшина знімає запалення, є хорошим сечогінним і жовчогінним засобом, і звичайно, допомагає зміцнити імунітет і боротися з простудними захворюваннями.



Чудовою альтернативою відвару шипшини, про який ми писали вище, стане чай з додаванням малини. Пити такий чай необхідно свіжим, тому заварюйте його на один раз.

Складові:
- плоди шипшини – 50 г
- малина – 50 г
- вода- 200 г
- мед – за смаком
- чорна смородина – за смаком

Спосіб приготування:

Воду закип’ятити і залити плоди шипшини, малини і чорної смородини, накрити кришкою.
Дати чаю охолонути до кімнатної температури і процідити його. Перед подачею додати трохи меду.

Ліки від холоду: 8 рецептів глінтвейну

2. Імбирний чай

Включивши його в раціон, ви забудете, що таке сезонна дипресія і застуда. Імбир багатий на вітаміни С, А, В1, В2, ефірними маслами, солями фосфору, заліза, натрію, магнію, кальцію.



Крім того, ця рослина містить всі необхідні амінокислоти.

Складові:
- свіжий імбир – 1 ст. л.
- молоко – 0,5 л
- вода – 0,5 л
- гвоздика – 10 шт.
- кардамон – 10 шт.
- мускатний горіх – 0,5 ч. л.
- зелений чай – 2 ч. л.
- чорний чай — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

Поставте гарячу воду на вогонь. Додайте гвоздику, кардамон і зелений чай.
Після того як вода закипить, додайте молоко. Трохи почекайте і додайте у воду чорний чай і дрібно нарізаний імбир.
Коли отримана суміш почне закипати, додайте мускатний горіх і потримайте на вогні ще 3-4 хвилини.

Сім способів зігрітися на роботі

3. Настій з обліпихи

Обліпиха багата такими вітамінами, як В1, В2, С, К, Е, фолієвою кислотою, різними мікроелементами. Ця ягода широко застосовується як в народній, так і в традиційній медицині.Часте вживання обліпихи є запорукою міцного здоров’я і профілактикою багатьох захворювань.



Складові:
- ягоди обліпихи – 150 г
- вода – 0,6 л
- мед – за смаком

Спосіб приготування:

Ягоди промити і розділити на дві частини. З 100 грамів обліпихи зробити пюре і додати в нього ягоди, що залишилися.
Залити отриману масу окропом і дати настоятися 10-15 хвилин. Настій подавати з медом.

Система Orphus
Коментарі:

Останні новини
Новини партнерів

Клініка професора Стефана Хміля

Янчук