Ми у Facebook
21.04.2017, 11:00

Про що у Рівному говорили кінологи зі всієї країни

Кінологи з усієї України з’їхалися у Рівне на міжвідомчу семінар-нараду, яка проводилася 19-20 квітня в обласному управлінні поліції та на базі кінологічного центру.
Це вже третій міжвідомчий семінар за участю керівництва МВС, Нацполіції, представників кінологічних підрозділів і служб Нацгвардії, Держприкордонслужби, ДСНС і ДФС та інших спеціалізованих центрів і навчальних закладів. На семінарі узагальнюються результати службової діяльності, обговорюються питання ефективного використання потенціалу кінології в протидії злочинності та забезпеченні публічної безпеки та порядку.

«Один із акцентів, який ми сьогодні розглядаємо, це підготовка до безпечного проведення «Євробачення-2017», зокрема із залученням службових собак для забезпечення безпеки всіх присутніх: як гостей, так і наших громадян, аби провести конкурс на високому рівні, – зазначив заступник Голови Нацполіції України – начальник Головного слідчого управління Олександр Вакуленко, додавши, що під час наради її учасники матимуть можливість почути проблеми з усіх підрозділів, оцінити та вжити заходів щодо оперативного реагування на ту чи іншу ситуацію.

Мета таких спільних нарад – налагодження та продовження співпраці між усіма відомствами з питань службової кінології, ефективного використання службових собак на місцях, координації дій та вироблення єдиної концепції у протидії тероризму, боротьбі з кримінальними правопорушеннями, зокрема у сфері незаконного обігу наркотиків, зброї, вибухівки та виявленню контрабанди», — наголосив Віталій Іванченко.

Начальник поліції Рівненської області Валерій Присяжнюк підкреслив, що обмін досвідом, позитивними напрацюваннями лише сприяють ефективності діяльності правоохоронних органів. Робота кінологів – важлива для суспільства і громадян як у питаннях розкриття злочинів, боротьбі з наркозлочинами, так і в пошуках людей під час надзвичайних подій, а особливо в зоні АТО.

Під час наради присутні обговорили питання підвищення якості навчання та кваліфікації кінологів, матеріально-технічного забезпечення кінологічних центрів, проблеми та перспективи племінного розведення собак, їх утримання та підготовку.

За результатами прийнято рішення про запровадження уніфікованої методики підготовки кінологів та розроблення Державних стандартів щодо тренування, харчування, догляду за службовими собаками. Як зазначив перший заступник директора Департаменту формування політики щодо підконтрольних Міністрові органів влади та моніторингу МВС України Сергій Житняк, для реалізації окреслених на семінарі проектів буде створено відповідну робочу групу.

Матимуть невдовзі кінологи й своє щорічне професійне свято. За словами Віталія Іванченка, наразі підготовлено проект указу Президента України щодо встановлення Дня кінолога 24 травня.



За матеріалами Відділу комунікації
поліції Рівненської області

Читати також:

На наркотики вівчарка Недіс вказує лапою [+Фото]

Куди віддати пса на дресирування?

Дай лапу, Джиме!





На правах реклами