Як вибрати м'ясо для смачного шашлику?
Найкраще брати охолоджене м'ясо.Таким воно стає після витримки в прохолодному місці, час витримки залежить від сорту м'яса та від умов зберігання. Температура такого м'яса варіюється від 0 до 4 градусів у товщі м'язів. В охолодженого м'яса з'являється властива йому скоринка підсихання і еластичність.
Як замаринувати м'ясо для соковитого шашлика?
- Щоб відрізнити охолоджене м'ясо від замороженого і відталого, потрібно надавити на нього пальцем: м'ясо має бути пружним. У відталого м'яса - більш інтенсивний колір, пухка консистенція, червоний м'ясний сік.
- М'ясо обов'язково потрібно понюхати. Запах у жодному разі не повинен бути неприємним. Якщо хоча б зовсім трохи віє затхлістю, вогкістю, хімією, гнилизною - від покупки треба відмовитися.
- Звертайте увагу на зовнішній вигляд м'яса: свіже охолоджене м'ясо - сухе, але при цьому глянцеве, з легким відблиском, рівномірного кольору.
Не беріть темне м'ясо - швидше за все воно старе й годиться хіба що на суп.
- На дотик м'ясо не повинно бути вологим, липким, не повинно сочитися кров'ю.
- Перед покупкою обов'язково розгорніть охолоджене м'ясо. Якщо не хочете бруднити руки, доможіться від продавця, щоб він показав м'ясо з усіх сторін. Урахуйте, що м'ясо потім потрібно нарізати порційними шматками, тому найкраще купувати цілий шматок м'яса, і щоб з нього не звисали шматки жиру та жили.
Як пити і не хмеліти?
- Можливо, найбільш корисною порадою у справі вибору м'яса для стейку або відбивних на ринку, буде рекомендація робити покупки тільки в ранкові години. На прилавках більше ласих шматочків і за день м'ясо не встигне належатися і перемацатися багатьма покупцями, а також є досить висока ймовірність, що шматок, який ви виберете, був вирізаний з туші кілька хвилин назад або в крайньому випадку - напередодні ввечері.

Шашлик зі свинини зіпсувати практично неможливо. Це м'ясо соковите та м'яке. В ідеалі необхідно взяти шматок, що називається "ошийок" - ця частина розташована уздовж хребта на шиї. М'ясо звідси найніжніше, прожилки жиру в ньому розташовані рівномірно. З однієї туші виходить 1,5-2 кг ошийка. Для шашлику також підійде м'ясо, розташоване уздовж хребта на спині. Сало з нього найкраще повністю видалити. Із задньої частини туші вийде сухий і жорсткий шашлик, тому що м'ясо тут найпісніше.
Як швидко і правильно розморозити м'ясо та рибу? [+Відео]
Популярний шашлик з яловичини, але він виходить більш жорстким. Щоб цього уникнути, краще вибрати для страви вирізку або філейну частину.
За матеріалами domovyk.com
відпочинок на природі, провідна неділя, травневі свята, пікнік, свіже м'ясо, шашлик, м'ясо, споживач
"Заховатися" перед призначенням субсидій не вдасться (+ВІДЕО)

В Україні збираються підготували та прийняти нову редакцію положення про субсидії. Міністр соціальної політики Андрій Рева пояснив, як закрили деякі дірки у нарахуванні субсидій.
переглядів: 1300
За що в Україні можуть позбавити спадщини: 4 головні помилки

Часто при успадкуванні майна померлих родичів українці роблять помилки, які можуть позбавити їх права на успадкування та передачі майна іншим особам.
переглядів: 863
Укрпошта розпочала комп’ютеризацію сільських поштових відділень у Рівненській області

До кінця травня Укрпошта автоматизує 38 поштових відділень Рівненького регіону в рамках проекту комп’ютеризації ВПЗ.
переглядів: 360
Чи потрібна зупинка біля Рівненського ЦНАПу?

Серед рівнян проводять опитування щодо того, чи потрібна у місті нова зупинка транспорту безпосередньо блія Рівненського регіоанльного центру надання адміністративних послуг.
переглядів: 820
Як рівнянам захистити житло від квартирних злодіїв

Квартирні крадіжки — найпоширеніший вид злодійства. Вони складають у середньому більше 35% від загального числа крадіжок. Хоча збільшення активності злодіїв припадає на літо, «домушники» не нехтують роботою і не в сезон відпусток. Досвідченому «домушнику» достатньо 1—2 хвилини, аби відімкнути двері. Якщо ж двері дісталися господарям від будівельників, то її просто вибивають, а якщо вони укріплені, діють відмичками.
переглядів: 199
Чи обов'язково замінювати паспорт-книжечку на ID-картку?

В Україні залишається дійсним вклеювання фотокартки до паспорта-книжечки після досягнення 25- та 45-річного віку, незважаючи на повне припинення випуску внутрішніх паспортів у паперовому вигляді.
переглядів: 563
Тренди ринку нерухомості Рівного

Нині відбуваються зміни практично у всіх сферах життя людини. Тому рівнянам треба підлаштовуватися до нових умов. Це стосується і ринку нерухомості. Адже наші рівненські реалії відрізняються від всеукраїнських, а тим паче від європейських. Чим же він такий особливий, ринок нерухомості Рівного?!
переглядів: 632
Андрій Рева: Підстави для підвищення мінімальної зарплати є вже сьогодні

Про це Міністр соціальної політики України заявив у понеділок в ефірі програми «Свобода слова».
переглядів: 485
Послуги "Рівнеоблводоканалу" відтепер у ЦНАПі

Для зручності рівнян у Рівненському регіональному ЦНАПі буде працювати представник "Рівнеоблводоканалу".
переглядів: 510