Ми у Facebook
23.04.2017, 14:30

Як рівнянам отримати безкоштовні ліки (+ІНСТРУКЦІЯ, ІНФОГРАФІКА)

На Рівненщині стартувала програма "Доступні ліки".
Програма передбачає надання препаратів від серцево-судинних захворювань, діабету II типу та бронхіальної астми безкоштовно або з незначною доплатою.




Тільки в Рівному вже виписали більше трьох з половиною тисяч рецептів на загальну суму понад 120 тисяч гривень. Хочу запевнити жителів області, що коштів на реалізацію програми «Доступні ліки» вистачить. Наразі Рівненщина отримала 15 мільйонів гривень, а за словами Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, Уряд готовий дофінансувати важливу ініціативу. Тому закликаю мешканців Рівненщини активно брати участь у програмі, - - розповідає голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.



“Доступні ліки”: перелік аптек на Рівненщині, які надаватимуть безкоштовні ліки


Як потрібно діяти, щоб отримати необхідні препарати?



1. Рецепт.


Так виглядає правильний рецепт від лікаря
Так виглядає правильний рецепт від лікаря


Насамперед лікар повинен виписати пацієнту рецепт, без якого препарат за програмою «Доступні ліки» отримати буде неможливо. У рецепті має бути вказана непатентована назва – МНН, зазначена в Реєстрі лікарських засобів.

Рецепт діятиме 30 днів. Його можуть виписувати як лікарі з державних установ, так і з приватних. Це може бути і терапевт, і кардіолог, і сімейний лікар.

На аптеці, яка бере участь в програмі «Доступні ліки» має бути спеціальна позначка
На аптеці, яка бере участь в програмі «Доступні ліки» має бути спеціальна позначка



2. Аптека.


Далі потрібно вибрати аптеку, котра бере участь у програмі «Доступні ліки». На таких закладах є спеціальна позначка.

На Рівненщині таких закладів вже 250. З переліком аптек, які беруть участь в програмі «Доступні ліки», можна ознайомитися на сайті Рівненської ОДА www.rv.gov.ua у рубриці «Оголошення».


3. Отримати потрібні ліки.


В аптеці пацієнту запропонують кілька ліків різних торгових марок, які містять прописану лікарем діючу речовину. Якщо пацієнт вибере препарат з найменшою вартістю - то отримає його безкоштовно, за дорожчі ліки йому доведеться заплатити різницю між ціною товару з найменшою вартістю і обраного ним. Це не означає, що ліки є безкоштовними – їхню вартість повністю або частково оплачує держава.


Мешканці Рівненщини можуть знайти в Інтернеті інформацію про безкоштовні ліки


Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ