Ми у Facebook
24.04.2017, 19:30

Як уникнути аварій, якщо ви "новачок" серед водіїв

Ось ви отримали права, маєте власний автомобіль і вам так кортить сісти за кермо без нагляду інструктора і підказок сторонніх. Про що варто пам'ятати водію початківцю, щоб не потрапити в халепу.

Нехитрі правила, які допоможуть уникнути аварій і вберегти автомобіль від передчасного ремонту:

- Приклейте на склі знак «!» («У»). Інші водії намагатимуться тримати дистанцію, очікуючи від новачка неприємних несподіванок. Шанси зіткнутися зменшаться в рази.



- Будьте особливо уважні в місцях великого скупчення пішоходів на «зебрах», світлофорах, в районі ринків і т.п.

- Біда всіх новачків полягає в їх невміння об'єктивно оцінити власні навички. Ледве відчувши впевненість, початківці шумахери забувають про ПДР, літаючи з немислимою швидкістю. Самовпевненість не доводить до добра. Перебуваючи за кермом, ви відповідаєте не тільки за своє життя, але й інших людей, які можуть постраждати в результаті спровокованої вами аварії.

Як вберегти дітей від аварій на дорозі, - поради рівненських ДАІшників

- Зберігайте спокій. Вас не повинні виводити з себе ні сигнали від інших учасників дорожнього руху, незадоволених довгою затримкою на зеленому світлофорі, ні пішоходи, що вибігають під колеса автомобіля, ні інші автомобілісти, що ігнорують знаки та розмітки. Напружений стан - поганий порадник, у водія за кермом повинна бути холодна голова.

Рівняни зможуть "здавати на права" без навчання в автошколі

- Тим, хто губиться в павутині міських вулиць, радимо придбати навігатор. Він позбавить від необхідності розриватися між уявним прокладанням маршруту, відстеженням дорожніх знаків і оцінкою ситуації на дорозі.

До уваги водіїв: в Україні змінюють дорожні знаки

- Постарайтеся не брати в перші поїздки пасажирів. Поки ви не заробите достатнього досвіду, кожен виїзд буде призикованим. Подумайте, чи хочете ви наражати на небезпеку життя інших людей.





На правах реклами