Ми у Facebook
25.04.2017, 10:00

Заборгованості та порушення: результат перевірки управлінням Держпраці на Рівненщині

Майже 2 млн грн заборгованої зарплати погасили на підприємствах, перевірених інспекторами Держпраці у І кварталі.
У І кварталі 2017 року фахівці Управління Держпраці у Рівненській області провели 8 перевірок підприємств-боржників із виплати заробітної плати. Сума їх заборгованості на час перевірок складала 13391,8 тис.грн для 3502 працюючих. У результаті складено 7 протоколів, внесено 8 приписів; виплачено 1785,13 тис. грн. заборгованої заробітної плати 729 працюючим. Під час перевірок виявлені порушення щодо виплати індексацій та компенсацій працюючим.

Впродовж І кварталу до Управління надійшло 235 звернень з питань праці та загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Як працюватиме перевірка Управління Держпраці на Рівненщині

Проведено 198 перевірок з питань праці та загальнообов’язкового державного соціального страхування, видано 120 приписів, складено 59 протоколів про адміністративні правопорушення. Кількість рішень суду про притягнення порушника до адміністративної відповідальності – 17; кількість подань про притягнення до дисциплінарної відповідальності – 3.

У першому кварталі 2017 року планово перевірено 37 суб’єктів господарювання з питань дотримання законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, проведення атестації робочих місць за умовами праці, вимог законодавства про працю та загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Здійснено 183 перевірки виробничих об’єктів, у т.ч. 79 позапланових.

План перевірок підприємств Рівненщини Управлінням Держпраці

Виявлено 948 порушень законодавства та нормативно-правих актів з охорони праці та промислової безпеки, усунено 611. За порушення законодавства з охорони праці до адміністративної відповідальності було притягнуто 2 керівника підприємств.

За результатами перевірок підприємства здійснили 5 самостійних призупинень виробництва (виконання робіт).





На правах реклами