Ми у Facebook
26.04.2017, 07:30

Овочі на грилі - апетитне доповнення до шашлику

Тепло, сонячно, зелено - настав час для пікніка. Приготуйте овочі на грилі, така ароматна закуска буде дуже доречна до смаженого м'яса.

Овочевий шашлик на грилі:

Готуємо маринад для овочів на грилі:
змішайте 4 ст.л. оливкової олії, сік 1 лимона, подрібнений зубчик часнику, по гілочці чебрецю і розмарину, сіль перець. Наколіть на шампури печериці, кусочки цибулі, солодкий перець. Змастіть маринадом і готуйте овочі на грилі 5-6 хвилин.

Як вибрати м'ясо для смачного шашлику?

Баклажани-гриль



1. Баклажани розрізати вздовж на пластини, посолити і поперчити.
2. Печериці помити, обсушити, посипати сіллю і перцем.
3. Обсмажувати баклажани з грибами на грилі протягом 20 хвилин.
4. Викласти баклажани на тарілку, зверху потерти сир, посипати подрібненим часником, викласти запечені гриби, прикрасити сметаною або майонезом.

Печериці на грилі



Створюємо найпростіший маринад з суміші оливкової олії, перцю, солі, зубчиків часнику, і можливо, ще й зелені. Змішуємо різні інгредієнти, і додаємо до них шампіньйони. Гриби мити не слід. Принаймні, якщо вони куплені.

Як замаринувати м'ясо для соковитого шашлика?

Справа в тому, що печериці вбирають рідину майже як губка, а додаткової вологи нам в них не треба. На просочення маринаду виділимо їм годину. Після години, викладаємо печериці на гриль і перевертаємо сторонами до тліючого вугілля через кожні 5 хвилин.

Кабачки на грилі



Розріжте кабачки уздовж на тонкі скибочки. Розігрійте оливкову олію і обсмажте в ній подрібнений часник. Змастіть скибочки кабачка часниковим маслом і приправ за смаком. Обсмажуйте овочі на грилі по 5-10 хвилин з кожного боку.

Кукурудза на грилі



Очисти кукурудзу від листя і почни обсмажувати на грилі. Змішай по ½ чашки майонезу та сметани з кінзою. Змасти кукурудзу, скропи соком лайма і присип пармезаном.

Смачного!





На правах реклами