Ми у Facebook
27.04.2017, 19:00

"ART SOUL Rivne - 2017" надихає рівнян танцювати! (ФОТО + ВІДЕО)

Із 28 квітня по 30 квітня у Рівному відбудеться Всеукраїнський хореографічний фестиваль «ART SOUL Rivne - 2017».
У Рівному пройде хореографічний фестиваль "Art Soul RIVNE 2017"

За тиждень до офіційного старту фестивалю організатори провели феєречний майстер-клас - відомі рівняни та гості прес-конференції розучували частину постановки «Танцювального БУМу».



Організатори розповіли, що у перший день фестивалю будуть проводитись безкоштовні майстер-класи найкращих хореографів України, а вже ввечері старт фестивалю "задасть" традиційний «Танцювальний БУМ»:





– Субота (29 квітня, прим. авт.) – це день великих конкурсних змагань. Насолодитися мистецтвом танцю запрошуємо всіх – вхід вільний! А 30 квітня ми будемо зустрічати всіх у центрі міста на майдані Незалежності. Там поставимо гігантську сцену, якої на майдані Незалежності ще не було!, - розповідає головний адміністратор фестивалю Тарас Лагнюк.





На «ART SOUL» до Рівного з'їдуться найкращі хореографічні колективи України, а це 1500 учасників з усіх регіонів. Серед членів журі фестивалю є відомі танцівники та хореографи – Петр Наку (соліст балету Раду Поклітару), Ілона Федорко (фіналістка шоу «Танцюють всі!»), Тетяна Чакава (зав. відділенням сучасної хореографії Європейського університету), Володимир Годовський (зав. кафедри хореографії РДГУ) та Тетяна Островерх (всесвітньовідома хореограф-постановник).

ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ

Для конкурсантів участь у фестивалі є безкоштовною, адже його бюджет покриває всі витрати. З міського бюджету виділено близько 600 тисяч гривень. Кошти також підуть на призи учасникам, сувенірну атрибутику, а також на проїзд і проживання учасників з інших міст.

До слова, дизайн головної нагороди фестивалю та сувенірної продукції розробляв рівненський художник Олексій Огонь. Самих нагород-статуеток буде три - їх вручать найкращому танцівнику, найкращому хореографу та володарю гран-прі фестивалю. Інші учасники отримаєть вже зменшені копії та оригінальну фестивальну атрибутику.



Саме Всеукраїнський хореографічний фестиваль «ART SOUL Rivne - 2017» став переможцем конкурсу «Громадський Проект Рівне: Бюджет міських ініціатив» та «Рівне - місто унікальних події»:

– Ми зібрали дуже багато заявок на проведення різноманітних заходів. Загальна заявка була більше 6 мільйонів гривень… Був конкурс, був відбір… саме завдяки таким двом ініціативам і тому, що Управління культури віддало фактично всі свої кошти на розсуд громади, ми маємо з вами 54 заходи, які відбудуться у Рівному впродовж цього року! - розповів начальник Управління культури і туризму Рівненського міськвиконкому Тарас Максименко.





На правах реклами