Ми у Facebook
27.04.2017, 08:30

Переможцем XIV Чемпіонату Аматорської баскетбольної ліги став «Baltic House» [+Відео]

У Рівному завершилися змагання у XIV Чемпіонаті Аматорської баскетбольної ліги. ЇЇ переможцем стала команда «Baltic House», за яку виступає відомий рівненський баскетболіст Сергій Ліщук. У вирішальній грі вона обіграла сарненський «Маяк». Третіми у турнірі фінішували студенти НУВГП.
Як повідомляє офіційний сайт АБЛ, у матчі за третє місце в Чемпіонаті на майданчику спортзалу НУВГП зійшлися команди БК "АМР-BASKET" - БК "Водник". Цей матч вболівальники пам'ятатимуть дуже довго. Впродовж всього матчу баскетболісти "водного" грали роль наздоганяючого і таки наздогнали. Буквально на останніх секундах матчу вони вирвали перемогу з перевагою в одне очко і з результатом 70-69 завоювали бронзові нагороди Чемпіонату.

За схожим сценарієм і міг розігратися фінал в якому зійшлися сарненський "Маяк" - БК "Baltic House". Останні пішли у відрив вже в другій половині другої чверті. Після перерви "Baltic House" лише укріплював свою позицію і збільшував відрив. Звісно, у складі цієї команди був і іменитий Сергій Ліщук, що допомагало йти вперед. На початку четвертої чверті здавалося можна точно сказати хто чемпіон, оскільки "Маяк" відставав на 20 очок. Втім, далі був сюрприз. За залишок ігрового часу сарненці зуміли скоротити відрив до 6 очок за 2 хвилини до кінця матчу. Тож останні секунди пройшли в наднапруженій боротьбі, але з рахунком -72-67 чемпіонство здобув саме "Baltic House".

«Враження просто неймовірні. Мене запросила команда, щоб допомагати впродовж сезону. Цілі були найвищі і ми їх досягли. Ще перед початком в нас була умова, що повинна працювати вся команда, оскільки я сам нічого б не зробив. Хлопці показали хороший рівень гри. Чемпіонат АБЛ на дуже хорошому рівні відбувається», - прокоментував Сергій Ліщук.



МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

В Аматорській баскетбольній лізі розпочалися матчі play-off

У Рівному стартувала 13 Аматорська баскетбольна ліга

Окрім чемпіонських медалей визначили кращих баскетболістів і за амплуа. Так, "Кращим бомбардиром" став Денис Сотник із БК "Baltic House". "Кращим захисником" визнали Дмитра Тимощука із "Водника" НУВГП. "Кращим нападником" став Василь Федорчук із "АМР-BASKET". І "Кращим центровим" назвали Вадима Коваля із "АМР-BASKET".

Нагороди отримали кращі гравці кожної з команд-учасниць чемпіонату: БК "ОСДЮСШОР" – Владислав Білецький. БК "Здолбунів" – Дмитро Кухарук. БК "Soft Group" – Іван Трофімчук. БК "Лавісс" – Василь Чиж. БК "Водник" НУВГП" – Андрій Герман. БК "АМП Баскет" – Іван Мисковець. БК "Маяк" – Шепелев Олександр. БК "Baltic House"- Онищук Олександр.

Дирекція Аматорської баскетбольної ліги висловлює подяку організаціям без яких проведення змагань було б не можливе: Рівненська обласна федерація баскетболу, Громадського об’єднання “Баскетбольний клуб “БК-93”, Управління у справах молоді та спорту Рівненської обласної державної адміністрації.

Окрема подяка меценатам та партнерам XIV Чемпіонату Аматорської Баскетбольної Ліги Рівненщини: Торговій марці молодіжного одягу “Urban Planet”, Виробнику спортивного одягу “Gera”, Центру очистки питної води “Аква Сана Дар”.







На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ