Ми у Facebook
28.04.2017, 19:30

Ідеальна приправа до кожної страви

Щоб не боятися експериментів на кухні, необхідно визначити, які спеції до якої страви підходять.

М'ясо
Щоб страва, приготована з м'яса, була смачною і ароматною потрібно додати дрібку, ато й жменю прянощів.

Баранина.Приготування баранини вимагає тривалого маринування, щоб в результаті м'ясо стало м'яким, соковитим і без специфічного запаху. До нього підійдуть такі спеції, як: ріпчаста цибуля, чорний перець, аніс. Добре поєднуються з бараниною базилік і кмин. Якщо баранина або яловичина стара, то їх можна замаринувати з додаванням ялівцю, естрагону, розмарину, м'яти, майорану.



Класичними спеціями для свинини є коріандр (кінза), чорний перець, часник і цибуля. Щоб додати екзотичного смаку можна використати трохи кардамону або кориці.

Овочі на грилі - апетитне доповнення до шашлику

Для м'яса птиці необхідно підбирати спеції, які будуть підкреслювати ніжний і тонкий смак. Якщо страва запікатиметься, необхідно його попередньо замаринувати. При варінні навпаки - прянощі додають незадовго до готовності.Підкреслять делікатний смак птиці такі спеції: майоран,чебрець,каррі,розмарин,запашна шавлія, базилік, чебрець, куркума.



Риба Класична комбінація спецій, придатних для риби в будь-якому вигляді: чорний і запашний перець, лимон, лавровий лист і оливкове масло. Експериментуючи з приправами, пам'ятайте - риба дуже добре вбирає будь-які запахи. Будьте обережні - спеції не повинні забивати смак.

Як вибрати м'ясо для смачного шашлику?

Крім класичної комбінації можна використовувати: насіння кропу, перець білий, часник, перець чилі, кінзу, естрагон(тархун),цибулю ріпчасту, насіння гірчиці. Для гостроти можна додати: мелений імбир і насіння кмину.



Гриль. Класичним варіантом приправ для м'яса, приготованого на грилі, є поєднання кількох видів перців.Якщо не боїтеся експериментувати - додайте: майоран,плоди кардамону, чебрець, насіння кмину, мелений імбир.



Маринади для птиці і м'яса. Маринади вимагають ретельного і обережного підбору приправ і прянощів, так як вони впливають на кінцевий смак страви.Головними спеціями в будь-якому маринаді є: насіння кропу; чорний перець ; лавровий лист. За бажанням якщо маринад для м'яса, можна додати ялівець.

Читайте також:Етикетка-обман, або Як "замилюють" очі покупцям





На правах реклами