Ідеальна приправа до кожної страви
М'ясо
Щоб страва, приготована з м'яса, була смачною і ароматною потрібно додати дрібку, ато й жменю прянощів.
Баранина.Приготування баранини вимагає тривалого маринування, щоб в результаті м'ясо стало м'яким, соковитим і без специфічного запаху. До нього підійдуть такі спеції, як: ріпчаста цибуля, чорний перець, аніс. Добре поєднуються з бараниною базилік і кмин. Якщо баранина або яловичина стара, то їх можна замаринувати з додаванням ялівцю, естрагону, розмарину, м'яти, майорану.
Класичними спеціями для свинини є коріандр (кінза), чорний перець, часник і цибуля. Щоб додати екзотичного смаку можна використати трохи кардамону або кориці.
Овочі на грилі - апетитне доповнення до шашлику
Для м'яса птиці необхідно підбирати спеції, які будуть підкреслювати ніжний і тонкий смак. Якщо страва запікатиметься, необхідно його попередньо замаринувати. При варінні навпаки - прянощі додають незадовго до готовності.Підкреслять делікатний смак птиці такі спеції: майоран,чебрець,каррі,розмарин,запашна шавлія, базилік, чебрець, куркума.
Риба Класична комбінація спецій, придатних для риби в будь-якому вигляді: чорний і запашний перець, лимон, лавровий лист і оливкове масло. Експериментуючи з приправами, пам'ятайте - риба дуже добре вбирає будь-які запахи. Будьте обережні - спеції не повинні забивати смак.
Як вибрати м'ясо для смачного шашлику?
Крім класичної комбінації можна використовувати: насіння кропу, перець білий, часник, перець чилі, кінзу, естрагон(тархун),цибулю ріпчасту, насіння гірчиці. Для гостроти можна додати: мелений імбир і насіння кмину.
Гриль. Класичним варіантом приправ для м'яса, приготованого на грилі, є поєднання кількох видів перців.Якщо не боїтеся експериментувати - додайте: майоран,плоди кардамону, чебрець, насіння кмину, мелений імбир.
Маринади для птиці і м'яса. Маринади вимагають ретельного і обережного підбору приправ і прянощів, так як вони впливають на кінцевий смак страви.Головними спеціями в будь-якому маринаді є: насіння кропу; чорний перець ; лавровий лист. За бажанням якщо маринад для м'яса, можна додати ялівець.
Читайте також:Етикетка-обман, або Як "замилюють" очі покупцям
споживач, спації, приправи, маринад для шашлику, овочі на грилі, спеції до м'яса та риби, куркума, чилі, розмарин, як зберігати спеції
На двох вулицях Рівного 25 квітня не буде води
Завтра, 25 квітня, з 09:00 до 17:00 через ремонтні роботи на водопроводі буде тимчасово відсутнє водопостачання на двох вулицях.
переглядів: 208
Ціни на газ у 2024 році не зростатимуть
Нафтогаз продовжив фіксований тариф на газ для населення на ще один рік
переглядів: 260
Як зробити так, щоб бузок довше квітнув: поради та правила догляду
Фахівці стверджують, що головним секретом його довгого свіжого цвітіння є правильний зріз.
переглядів: 234
Як міцно заснути за 10 секунд: надійний військовий метод
Цим методом користуються військові США. Виконайте кілька простих вимог, аби миттєво поринути у сон.
переглядів: 484
У Рівному можна безкоштовно записатися у бібліотеку
У Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці оголосили акцію - упродовж кількох днів можна безкоштовно отримати читацький. Це приурочили до Всесвітнього дня книги та авторського права.
переглядів: 439