Ми у Facebook
30.04.2017, 08:30

Етикетка-обман, або Як "замилюють" очі покупцям

Більшість фраз, які написані великими кольоровими буквами на етикетці, щоб кидались в очі - це приманка від маркетологів. Така реклама заважає при виборі якісного продукту.
Словник поширених "приманок":

«Зерновий», «Мультизерновий», «Цільнозерновий». Багато виробників хлібобулочних виробів безсовісно ставлять на свою випічку подібні написи, хоча насправді, як правило, в складниках на першому місці значиться рафіноване борошно вищого сорту (повністю позбавлене вітамінів і мінералів необробленої крупи). А цільних злаків там, кіт наплакав.

У Рівному відкрили перший в Україні супермаркет SPAR

«Зі шматочками фруктів». Насправді вміст фруктів у промислових виробах мінімальний, причому на упаковці красується зовсім не те, що фігурує в складі. Наприклад, на упаковці соку, фруктового коктейлю або нектару можуть бути зображені свіжі апельсини й ананас. У дійсності їх замінюють кукурудзяним сиропом, цукром і концентратом виноградного соку.

Право супермаркету і покупця повинен знати кожен

«Збагачене клітковиною», «Містить багато клітковини». Це голослівна характеристика, яку застосовують навіть до печива і солодощів. Проблема в тому, що в більшості випадків клітковина в них не традиційного походження, а лабораторного, а її здатність знижувати кров'яний тиск і холестерин науково не доведена.

Де у Рівному дешевше купити цукор

«Посилює імунітет», «Містить антиоксиданти».Цей напис люблять ставити на упаковки промислових соків і напоїв з овочів і фруктів, "швидких" каш і мюслів для сніданків. Хоча такі продукти часто, аж ніяк не допоможуть зміцнити імунітет чи схуднути.



«Натуральний», «Повністю натуральний продукт». А по сусідству з цим написом на упаковці вам цілком може зустрітися, скажімо, високофруктозний кукурудзяний крохмаль - його часто кладуть замість цукру у фруктові напої та батончики з мюслями. Хоча він отриманий хімічним шляхом.

Ідентичні натуральним - це штучні інгредієнти. Наприклад, замість реальної полуниці, персиків або вишні в йогуртах, шоколаді використовується їх синтетичний аналог. Про яку користь може йтись.

У Костополі переклеюють етикетки на ковбасі [+Фото]

Приваблива етикетка не є показником якості, читайте склад продукту та термін придатності. Зазвичай продукти, які можуть зберігатися протягом тривалого часу, містять речовини, які штучно підтримуюють свіжість.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини

25.04, 12:00 Прощання з Героями: У Рівному віддали останню шану Андрію Костюкевичу та Ігорю Кудріну

25.04, 11:36 Що робити, якщо розбився ртутний термометр: ефективні поради

25.04, 11:00 Роковин аварії на Чорнобильській АЕС: У Рівному відбудеться мітинг

25.04, 10:30 Двоє жителів Рівненщини втратили тисячі гривень, бо скористались шахрайською "допомогою"

25.04, 10:12 Нове життя: Жінка виїхала з Донеччини, народила на Кіровоградщині, а житиме на Рівненщині

25.04, 09:59 «Здав» неіснуюче житло трьом різним людям: жителя Рівненщини судитимуть за шахрайство

25.04, 09:39 У Майї свято: Рівненський зоопарк запрошує на частування до тапіра

25.04, 09:00 Завтра сесія облради: Про що говоритимуть рівненські депутати

25.04, 08:01 І у Рівному, і в Зорі, і в Сарнах: Декілька багатоповерхівок залишаться без газу

25.04, 07:34 Рівне сьогодні: На кількох вулицях міста не буде води