Ми у Facebook
03.05.2017, 14:00

Чемпіонат України. 28 тур. ФК «Полтава» - «Верес» [ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ] [+Відео]

У середу, 3 травня, рівненський «Верес» проведе матч 28 туру Чемпіонату України з футболу серед команд першої ліги. Команда з Рівного у гостях зіграє проти ФК «Полтава». Поєдинок відбудеться на стадіоні «Ворскла» імені Олексія Бутковського і розпочнеться о 15:00.
Як повідомляє Інформаційна служба НК «Верес» (Рівне), вперше після двадцятидворічної перерви рівненський «Верес» знову зіграє на стадіоні «Ворскла» імені Олексія Бутовського. Востаннє на головній футбольній арені Полтави рівняни грали у рамках чемпіонату Першої ліги у серпні 1995-го. Тоді «Верес» мінімально поступився «Ворсклі» - 0:1. Вже 3 травня «червоно-чорні» на цьому стадіоні зіграють знову. Втім, з іншим суперником – футбольним клубом «Полтава».

Футбольний клуб «Полтава» - один із наймолодших в Україні. Він заснований у 2007-му році рішенням сесії Полтавської міської ради, яка згодом щоправда була виключена зі складу засновників. Перші п’ять сезонів своєї історії полтавчани відіграли у чемпіонаті Другої ліги. Упродовж цього часу команда двічі фінішувала другою та одного разу – третьою у групі «Б». А за підсумком чемпіонату 2011-2012 ФК «Полтава» виграв групу «Б» Другої ліги, вперше у своїй історії завоювавши право виступати в Першій лізі.

У другому за рангом дивізіоні чемпіонату України полтавчани жодного разу не фінішували нижче 13-го місця. Найкращий показник – 4 місце у сезоні 2013-2014.

Нинішній сезон команда розпочала із двох перемог поспіль. Проте, за вдалою серією – розпочалася менш успішна. І вже у вересні сталася рокіровка на тренерському містку клубу. Анатолія Безсмертного замінив Юрій Ярошенко. Саме він зумів вирвати нічию у матчі першого кола у Рівному, коли полтавчани поступалися по ходу зустрічі із різницею у два м’ячі. Цікаво, що то була лише перша в історії зустріч "Вереса" та "Полтави".

«Верес» - ФК «Полтава» - 2:2 (2:1)

Чемпіонат України з футболу, Перша ліга, 11 тур
25 вересня 2016 року, Рівне, «Авангард», 4550 глядачів

«Верес»: Когут – Зозуля, Білий, Борзенко, Западня, Орловський, Кучеров, Котляр (Сергійчук, 77), Волошинович (Герасимець, 57), Степанюк, Козьбан (Сікорський, 46).
Головний тренер: Володимир Мазяр.

«Полтава»: Бонь – Вовкодав, Ковтун, Парамонов, Лещенко (Бочкур, 46), Дмитренко, Недоля (Лісовий, 72), Насібулін, Зеленевич (Дегтярьов, 78), Трояновський, Соломка.
Головний тренер: Юрій Ярошенко.

Голи: Степанюк (13, 16) – Соломка (25), Трояновський (54)
Попередження: Котляр (68) – Трояновський (19), Насібулін (26).

Крім того, Юрій Ярошенко сенсаційно зумів пробитися із «Полтавою» до чвертьфіналу Кубку України, вибивши на попередніх етапах прем’єр-лігові «Зірку» - 1:0 та «Карпати» - 2:1. Хто-зна, можливо, полтавчани зуміли б нав’язати боротьбу і «Шахтарю», якби команди таки вийшли на футбольне поле. Натомість, ім’я півфіналіста у цій парі визначили закулісно, присудивши «Полтаві» технічну поразку...

За час зимового трансферного вікна з табору ФК «Полтава» вже традиційно для останніх років з’явилися чутки про ліквідацію клубу. Природно, що команду за цей час покинуло декілька гравців основи. Захисник Сергій Вовкодав приєднався до «Колоса», півзахисники Максим Лісовий, Олександр Гуськов та Артем Недоля – посилили «Кремінь», «Буковину» і «Суми» відповідно.

Втім, зрештою команда таки продовжила існування. І навіть провела кадрове посилення. До «Полтави» приєдналися нападники Олександр Лебеденко і Владислав Нехтій (обоє - екс-«Іллічівець»), захисники Олександр Голіков (екс-«Арсенал-Київ») і Олександр Лучик (екс-ПФК «Суми»).

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

«Верес» дізнався суперника у наступному раунді Кубка України

Рівненський «Верес» першу домашню гру в Першій лізі проведе 5 серпня - КАЛЕНДАР

Навесні ФК «Полтава» виступає доволі переконливо. У семи матчах полтавчани здобули чотири перемоги, поступившись лише двічі – «Іллічівцю» та «Геліосу». Втім, обидві ці поразки були домашніми. А враховуючи ще й домашню нічию проти «Нафтовика-Укрнафти» - бачимо, що у новому році на власному полі команда Юрія Ярошенка здобула у чемпіонаті поки лише одне очко.

Загалом, ФК «Полтаву» можна сміливо назвати командою, яка значно краще грає на виїзді. За сезон команда здобула на своєму полі лише 5 перемог. Востаннє у Полтаві команда Юрія Ярошенка вигравала ще 30-го жовтня минулого року (у грі зі «Скалою» - 2:1). І це - один із аргументів на користь рівнян у завтрашньому поєдинку.

Цікаво, що у складі ФК «Полтава» в різний час виступали одразу двоє футболістів Народного Клубу «Верес». Це Сергій Борзенко (11 матчів, 1 гол) і Олексій Зозуля (88 матчів, 4 голи).

Досьє:
ФК «Полтава»
Дата заснування: 2007 рік
Досягнення: 1/8 фіналу Кубку України (2010, 2014), чвертьфіналіст Кубку України 2016-2017
Найвища позиція у чемпіонаті України: 4 місце (Перша ліга 2013-2014)

Історія протистоянь ФК «Полтава» - «Верес»:
1 матч: +0, =1,-0
Різниця м’ячів: 2:2

Дотепер в офіційних матчах на полі ФК «Полтава» не зустрічалися.






На правах реклами