Ми у Facebook
08.05.2017, 17:30

Рівнянам: чи впливає заборгованість на призначення субсидії (+ІНФОГРАФІКА)

Нова програма призначення субсидій викликала багато чуток та запитань у населення.
Зокерма і те, що борги із комунальних послуг впливають на призначення субсидії. Виявляється, заборгованість з комунальних послуг при первинному зверненні за субсидією не впливає на оформлення допомоги. Однак держава, надаючи субсидію, дає можливість сім’ї протягом року вирішити питання з накопиченою в минулому заборгованістю за комунальні послуги.

Тому, якщо родина за рік не виплатила заборгованість, є можливість оформити договір реструктуризації боргу з постачальником послуги для автоматичного продовження субсидії на 2017-2018 рік . Інформація про заборгованість того чи іншого споживача надходитиме управлінням соціального захисту від надавачів комунальних послуг. Нових субсидіантів це не стосуватиметься.

Починаючи з 1 травня 2017 року в Україні діє оновлена програма житлових субсидій. На основі змін, у травні органи соціального захисту населення проведуть перепризначення субсидій на наступний рік та розрахують її розміри на літній період, а з жовтня – на новий опалювальний сезон.

Держава нагородить ощадних мешканців Рівненщини


Інфографіка зі сторінки Урядового порталу у мережі ФБ.
Інфографіка зі сторінки Урядового порталу у мережі ФБ.


У разі двомісячної заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг у субсидіантів, яка накопичилися в минулому – до оформлення допомоги, субсидію на наступний період 2017-2018 роках призначатимуть за умови її погашення або оформлення договору реструктуризації боргу.

Невдовзі в Україні знову похолодає


У такому випадку субсидія призначається з дати закінчення дії попередньої субсидії, в іншому — з місяця, в якому громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору.

Про це повідомляє Урядовий портал у мережі Фейсбук.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ