Ми у Facebook
09.05.2017, 16:00

Активний відпочинок для активних рівнян, або Як з користю провести травневі вихідні

фото: Юрій Ойцюсь

З приходом весни мимоволі починаємо планувати вікенди на свіжому повітрі та літню відпустку. Однак ледаче засмагання на морському узбережжі ніколи не замінить тих емоцій та спогадів, які можна отримати, піднімаючись на Говерлу чи сплавляючись на річці Случ.
Велосипедний туризм


фото: Юрій Ойцюсь
фото: Юрій Ойцюсь



Цей вид відпочинку буде до душі будь-кому. І задоволення отримуєш, і відпочиваєш, і здоров’я зміцнюєш, і для фігури добре. Тут можуть бути два варіанти велосипедних маршрутів: велосипедна подорож по рівнинах і подолання відстані на гірських велосипедах, відповідно, по схилах. Ось кілька цікавих маршрутів:

№ 1. Полісся
Маршрут розпочинається з міста Коростень Житомирської області — від міста Коростень до міста Олевськ, звідти – до урочища "Кам’яне Село" — від Олевська переїзд до заповідника, звідти – до села Селезівка.

№ 2. Рівненщина
Маршрут розпочинається з Березного — до мальовничого села Велика Купля ви їдете через Кам’янку та Велике Поле — потім біля Великої Куплі їдете через лісок по стежці до села Данчиміст — від Данчимосту до села Голубне Березнівського району.

Веломаршрути Рівненщини: Біле озеро

№ 3. "Тунель кохання"
Маршрут розпочинається з Рівного — прямуйте відразу до смт Клевань (а там, за вказівниками, до "Тунелю") — по "Тунелю кохання" на велосипедах можна доїхати відразу до Оржева — з Оржева через "фосфатні гори" повернутись до Рівного.




Гірський туризм





Мабуть, кожний з нас хоч раз ходив у такий похід, щоб у гори з важким підйомом, а потім такий легкий спуск, потім знову вгору… Розбити в горах табір на ніч, погрітися біля вогнища, поспівати пісень під гітару, хіба ж не романтика? А потім ще рік згадувати про неймовірні вечірні краєвиди з висоти гір. Ось кілька цікавих маршрутів:

№ 1. Буковина 1
Маршрут розпочинається з маленького гуцульського села Підзахаричі — підйом до струмка Лісковець — через місток вгору до печери Довбуша — від печери Довбуша до перевалу Німчич — від перевалу Німчич до рекреаційного пункту "Лужки".

№ 2. Буковина 2
Маршрут розпочинається з Чернівців — перехід до села Долішній Шепіт, звідти – до села Руська, звідти – до урочища Стебник — від хребта Стебник до урочища Сухий, звідти – до струмка Сухий.



Щоденник мандрівника: краєвиди Румунії


Рафтинг


фото: dokarpat.com.ua
фото: dokarpat.com.ua


Сплав за течією гірської ріки на плотах — це весела пригода й випробування одночасно. Швидкість і швидкість реакції! Хвилі й пороги! Стрімкий плин і скрегіт весел! І в той же час досвідчений інструктор завжди готовий надати будь-яку допомогу. Усе це називається рафтингом. Цей вид активного відпочинку не вимагає спеціальної підготовки, й у ньому можуть брати участь усі охочі, включаючи дітей (у супроводі дорослих). У Карпатах найпопулярнішими річками для рафтингу є Чорний Черемош, Прут, Білий Черемош і Тиса. А ось кілька цікавих маршрутів на Рівненщині та Волині:

№ 1. Сплав по річці Случ, біля “Соколиних гір”

№ 2. Сплав по річці Горинь ("Горинські крутосхили" у національному природному парку "Цуманська Пуща")



Щоденник туриста: Сімейний відпочинок на Осницькому водосховищі(+ФОТО, ВІДЕО)




Гребля на байдарках



фото: Zaharich.net
фото: Zaharich.net


Цей вид відпочинку сподобається усім і під силу кожному. На байдарках можна подорожувати компанією. Обрати маршрут, орендувати байдарки – і вперед за враженнями. У сам човен краще сідати по два (слабший – попереду, сильніший – позаду, коли перший не справлятиметься з керуванням байдарки, той, що позаду, завжди на підстраховці). Якщо ви сіли у байдарку перший раз, головне, правильно веслувати, в іншому разі – вся вода буде у човні, і ваша одежа не буде сухою. Ось кілька цікавих маршрутів:

№ 1. Північна Україна, річка Сейм

№ 2. Чернігівська область, Козелець – Покорщина – Батурин, сплав по ділянці "Батурин – Осіч"

№ 3. Київська та Черкаська області, річка Рось.





Пейнтбол




Це – командна гра, але не для тих, у кого слабкі нерви. Вимагає фізичного навантаження, уважності та чіткості. Уперше може здатися, що попадання кульками у вас досить болюче, тому важливо вміти вчасно сховатись від противника. Ось кілька місць, де можна пограти:

№ 1. Пейнтбольний клуб "Адреналін", Гощанський район, село Бабин

№ 2. Пейнтбольний клуб "ОТАМАН", місто Рівне, вулиця Басівкутська

№ 3. Мисливсько-спортивний комплекс "Сокіл", Костопільський район, село Суськ




Звичайно, це не весь перелік активностей, які можна спробувати і полюбити. Кожен обирає відпочинок під себе та свої фізичні можливості! Головне – пам’ятайте: найприємніше відпочивати на свіжому повітрі.



За матеріалами: OGO.ua, ЖивиАктивно






На правах реклами