Ми у Facebook
11.05.2017, 12:00

На Рівненщині у Міжнародному дні спорту взяли участь 36 тисяч мешканців

З ініціативи Міжнародного Олімпійського Комітету та за підтримки Організації Об’єднаних Націй по всьому світу 6 квітня відзначили Міжнародний день спорту заради розвитку та миру. В області цьогоріч його відзначили відразу 36 тисяч мешканців регіону.
Даний захід з`явився на календарях любителів спорту ще в 2013 році, коли під час засідання Генеральної Асамблеї ООН було ухвалене рішення про щорічне відзначення цього дня.

В Рівненській області з нагоди Міжнародного дня спорту були організовані вже традиційні Фестивалі здорового способу життя. В ході заходів на центральних площах, у навчальних закладах та у інших місцях масового перебування населення відбувалися спортивні естафети, вікторини, конкурси малюнків на спортивну тематику, показові виступи спортсменів та інші форми активного дозвілля.

З року в рік кількість учасників заходу невпинно зростає. Минулоріч участь в активностях взяли близько 25 тисяч чоловік, а цього року кількість залучених любителів спорту сягнула позначки в 36 тисяч. Це один з наймасовіших заходів, які проводяться в області, що говорить про його успішність і цікавість для всіх верств населення.

Оскільки фестиваль має змагальний характер, за його підсумками завжди визначаються переможці і призери. Цього разу перше місце зуміло вибороти управління у справах сім'ї, молоді та спорту Рівненського міськвиконкому, другим став відділ освіти, молоді та спорту Сарненської райдержадміністрації, а замкнуло трійку лідерів управління освіти, молоді та спорту Дубровицької райдержадміністрації. Всі вони отримають відзнаки і нагороди від комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради та Відділення НОК України в Рівненській області.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Спортивний проект OlympicLab повернувся до Рівного

У Рівному запустили новий проект НОК України Olympiclab

Крім того, понад 53 тисячі жителів Рівненщини взяли участь в ранковій зарядці.

Вже чотири роки поспіль на всій території України проводиться фестиваль ранкової зарядки «Рух заради здоров’я». Такий захід приурочений до Всесвітнього дня здоров’я, який відзначається 7 квітня починаючи з далекого 1950 року. Завжди активно долучається до фестивалю і Рівненська область, в якій щороку зростає кількість залучених учасників. Минулоріч до зарядки долучилися 50 тисяч любителів ранкових активностей, а цього року їхня кількість досягла позначки в 53 тисячі.

В більшості районів, міст, об’єднаних територіальних громад області учасники заходу разом збиралися на центральних майданах, у своїх навчальних закладах, та в місцях, де пересічні громадяни займаються спортом. Наслідком таких заходів є поступове формування у населення бажання регулярно займатися фізичною культурою та дбати про своє здоров`я. До речі, серед учасників розминки була не лише молодь, а й люди зрілого віку і навіть пенсіонери, для яких такі руханки є найкращим способом залишатися активними і підтримувати своє тіло в тонусі.

За підсумками заходу були визначені його переможці. Призові місця розподілилися таким чином:

І місце – управління у справах сім’ї, молоді та спорту Рівненського міськвиконкому,
ІІ місце – відділ освіти, молоді та спорту Сарненської райдержадміністрації та управління освіти, молоді та спорту Березнівської райдержадміністрації,
ІІІ місце - сектор молоді та спорту Костопільської райдержадміністрації та відділ освіти, молоді та спорту Гощанської райдержадміністрації.

Всі вони будуть нагороджені дипломами і кубками комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради та спортивними призами від Відділення НОК України в Рівненській області.





На правах реклами