Ми у Facebook
11.05.2017, 19:35

Квітучий сад на балконі: райський куточок для рівнян

Ваш балкон легко перетворити у заквітчану клумбу, яка гармонійно освіжатиме інтер'єр вашого дому. Такий куточок природи в місті, буде відрадою для вас і вашої родини.
Щоб облаштувати райський куточок на балконі потрібно врахувати певні моменти і відповісти на питання, які допоможуть в організації:

Як багато часу і сил ви зможете віддавати догляду за квітами?
Якщо вам подобається займатися балконним садівництвом, ви можете запланувати собі цілий калейдоскоп квітучих рослин. З початку весни і до настання зими можете висаджувати на балконі сезонні квіти, прибираючи вже відцвілі рослини. В іншому випадку потрібно посадити сорти і види, здатні цвісти довго і рясно.

Дача. Сад. Город. Як виростити огірки на балконі

Як розташований балкон? Потрібно враховувати і висоту поверху, і орієнтацію балкона відносно освітлення. Велика кількість жаркого сонця на південній стороні і постійну затіненість на північній, можуть переносити не всі квіти. Прикрасити балкон квітами можна за умови, що ви спочатку виберете правильні сорти.



Наскільки відкрито місце, яке ви плануєте прикрасити квітами? На заскленій лоджії умови для вирощування квітів відрізняються від тих, які існують на відкритому балконі.
Скільки місця можна виділити для скриньок і горщиків з квітами? Найкраще намалювати план озеленення, що визначає місце для ємностей з квітами, розташування інших елементів інтер'єру і меблів.

Рівнянин жаліється, що у місті обвалюються балкони (+ВІДЕО)

Практично всі рослини погано переносять протяги, тому на незасклених балконах, розташованих на верхніх поверхах, вибір рослин для озеленення найбільш складний. Занадто багато сонця на південній стороні також може загубити багато рослин.

На південній, південно-східній, південно-західній сторонах з великою кількістю сонячного світла можна садити петунію, сальвію, левкой, декоративну квасолю, турецьку гвоздику, тагетес(чорнобривці), календулу, вербену, настурції.



Для півночі, північного сходу, північного заходу підійдуть тіньолюбні фуксія, запашний тютюн, резеда, бальзамін, бегонія, запашний горошок.

Виростити навіть на невеликій площі безліч квітів можливо, якщо продумати вдале розташування горщиків і ящиків. У ящиках і вазонах, розташованих на підлозі, підвішених на огорожу зовні і всередині, можна посадити пряморастущіе і ампельні(звисаючі) квіти.

Затащил лошадь на балкон… чтобы ее не украли – ФОТО

Ампельні види підвішують в спеціальних вазонах до стелі балкона, а невисокі квіти можна посадити в невеликі горщики, розставлені по поличках і стелажах уздовж стіни. Якщо натягнути вертикально дріт або сітку, то в'юнкі рослини зможуть створити на балконі затінення.

Проте не варто надмірно захоплюватися і перетворювати балкон на подобу зелених джунглів. Погляньте на свій квітник з вулиці, щоб зрозуміти, чого не вистачає або відзначити, що є зайвим.

Читайте також:
Модний тренд для вашої клумби - мавританський газон
ТОП-5 рослин для пишного живоплоту





На правах реклами